Wet betreffende de bescherming van drinkwaters. - (NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 01-01-1990 en tekstbijwerking tot 23-07-2002.), de 14 août 1933

Artikel 1. (Federale vorm) In het belang van de volksgezondheid, of om bedrog en vervalsching te beletten, wordt de regeering gemachtigd te regelen : 1° het opvangen, behandelen, bereiden en over het algemeen al de verrichtingen die de exploitatie van mineraalwater en drinkwater bedraagt; 2° de fabricatie (...) van kunstijs; 3° den handel zoowel in kunstijs als in natuurlijk ijs.

De regeering zal bij koninklijk besluit de voorwaarden bepalen waaraan de oprichting van bedrijven welke zich toeleggen op de eene of andere verrichting, zooals hierboven bedoeld, zal onderworpen zijn.

Artikel 1. (Vlaams Gewest) (opgeheven voor het Vlaamse Gewest)

Art. 1bis. (Vlaams Gewest) Bijzondere bepalingen voor het Vlaamse Gewest inzake de openbare watervoorziening :

§ 1. (opgeheven)

§ 2. (opgeheven)

§ 3. (opgeheven op het ogenblik van de inwerkingtreding van het besluit van de Vlaamse Regering, genomen ter uitvoering van artikel 5, § 3, van het DVR 2002-05-24/42)

§ 4. (opgeheven op het ogenblik van de inwerkingtreding van het besluit van de Vlaamse Regering, genomen ter uitvoering van artikel 5, § 3, van het DVR 2002-05-24/42)

Art. 2. (Federale vorm) De in voorgaand artikel bedoelde producten mogen slechts onder de bij koninklijk besluit te bepalen voorwaarden worden ingevoerd.

Art. 2. (Vlaams Gewest) (opgeheven voor het Vlaamse Gewest)

Art. 3. (Federale vorm) Het is verboden, zonder een voorafgaande machtiging van de regeering, voor de benaming van een in den handel gebracht drinkwater, den naam van de plaats van herkomst te gebruiken, alsmede elke uitdrukking door middel van dien naam gevormd.

Art. 3. (Vlaams Gewest) (opgeheven voor het Vlaamse Gewest)

Art. 4. (Federale vorm) De afgevaardigden van de regeering belast met het toezicht op de toepassing dezer wet en der in uitvoering daarvan genomen besluiten, hebben, te allen tijde, toegang tot de plaatsen waar de beoogde producten opgevangen, gefabriceerd, voorbereid en verkocht worden.

Zij stellen de overtredingen van de ten deze geldende wetten en besluiten vast bij processen-verbaal, die rechtsgeldig zijn, tenzij het tegendeel wordt bewezen.

Een afschrift er van zal, uiterlijk binnen de acht en veertig uren, na de vaststelling der overtreding aan den overtreder worden overgemaakt.

Art. 4. (Vlaams Gewest) (opgeheven voor het Vlaamse Gewest)

Art. 5. (Federale vorm) De overtredingen van de bepalingen dezer wet en der in uitvoering er van gegeven besluiten worden gestraft met een gevangenisstraf...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT