29 AUGUSTUS 2002. - Besluit van de met het gemeenschappelijk toezicht belaste commissarissen, bedoeld in artikel 31 van het Scheldereglement, houdende vaststelling van het « Besluit uitvoering loodsprestaties Scheldereglement »

Gelet op artikel 4, tweede lid, van het Scheldereglement,

Besluit :

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder :

  1. kruisposten :

    1. Wandelaar : de geografische positie, ongeveer twee mijlen west van de SW Akkaertboei,

      tenzij door bijzondere omstandigheden van die positie wordt afgeweken;

    2. Steenbank : de geografische positie, ongeveer 1 mijl west van Schouwenbank lichtboei,

      tenzij door bijzondere omstandigheden van die positie wordt afgeweken;

  2. Vlissingen-Rede : het gedeelte van de Westerschelde dat in het Scheepvaartreglement Westerschelde 1990 als redegebied Vlissingen is omschreven;

  3. haalschip : een schip dat een loods verlangt vanuit een haven, niet gelegen langs de Schelde of het kanaal van Gent naar Terneuzen.

    Art. 2. Inzake de voorzieningen op de loodskruisposten wordt het volgende bepaald :

  4. De Vlaamse loodsdienst verzorgt op de kruispost Wandelaar het beloodsen en het afhalen van loodsen ten behoeve van de binnenkomende of uitgaande scheepvaart, en bij een tekort of een teveel aan loodsen aldaar, het transport naar en van die kruispost.

  5. De Nederlandse loodsdienst verzorgt op de kruispost Steenbank het beloodsen en het afhalen van loodsen ten behoeve van de binnenkomende of uitgaande scheepvaart, en bij een tekort of een teveel aan loodsen aldaar, het transport naar en van die kruispost.

  6. Wanneer slechts een klein aantal loodsen moet worden overgebracht naar of afgehaald van een kruispost, varen de betrokken loodsen mee als passagier op een geloodst schip. Daartoe stellen de beide loodsdiensten in overeen- stemming regels vast.

    Art. 3. De loodsprestaties worden uitgevoerd volgens de verdeelsleutel, bedoeld in artikel 4, eerste lid, van het Scheldereglement. Voor de verdere toepassing van de verdeelsleutel stellen beide loodsdiensten gezamenlijk richtlijnen vast. De loodsdiensten brengen die richtlijnen ter kennis van de commissarissen.

    In afwijking van voormelde verdeelsleutel, worden de loodsprestaties geleverd in het kader van het geven van adviezen vanaf de wal :

  7. voor de trajecten Wandelaar-Belgisch-Nederlandse grens, gegeven door loodsen van de Vlaamse loodsdienst, en vanaf de Belgisch-Nederlandse grens - Vlissingen-Rede door loodsen van de Nederlandse loodsdienst;

  8. voor de trajecten Steenbank - Vlissingen-Rede via het Oostgat door loodsen van de Nederlandse loodsdienst;

  9. voor de trajecten Steenbank - Vlissingen-Rede via Westrond door de loodsen van de Nederlandse en Vlaamse loodsdienst, ieder binnen zijn...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT