29 AUGUSTUS 2002. - Besluit van de met het gemeenschappelijk toezicht belaste commissarissen, bedoeld in artikel 31 van het Scheldereglement, houdende vaststelling van het « Besluit loodsen op afstand Scheldereglement »

Gelet op artikel 10, derde en vierde lid, en artikel 21 van het Scheldereglement,

Besluit :

Artikel 1. De daartoe bevoegde loods mag alleen adviezen geven vanaf de wal vanuit de verkeerscentrale in Zeebrugge of vanuit de verkeerscentrale in Vlissingen.

Tenzij de bevoegde autoriteiten in onderlinge overeenstemming anders bepalen, worden adviezen vanaf de wal in de verkeerscentrale in Zeebrugge alleen gegeven door loodsen van de Vlaamse loodsdienst en in de verkeerscentrale in Vlissingen alleen door loodsen van de Nederlandse loodsdienst.

Het geven van adviezen vanop een ander schip is alleen toegestaan als het te loodsen schip in de directe nabijheid vaart, goede communicatie mogelijk is en visueel contact, of, in geval van beperkt zicht, goed radarcontact bestaat.

Art. 2. Als zich een omstandigheid als bedoeld in artikel 10, tweede lid, van het Scheldereglement, voordoet, meldt een daartoe door de Vlaamse of Nederlandse loodsdienst aangewezen functionaris dat onmiddellijk aan de bevoegde autoriteit.

Het geven van adviezen vanaf de wal mag pas aanvangen nadat de in het eerste lid bedoelde melding is gedaan.

Art. 3. De loods volgt bij het geven van verkeersinformatie tijdens het geven van adviezen vanaf de wal, de door de bevoegde autoriteit gegeven voorschriften.

Art. 4. Tijdens het geven van adviezen vanaf de wal maakt de gezagvoerder gebruik van het marifoonkanaal, dat door de bevoegde autoriteit is aangewezen.

Art. 5. De gezagvoerder maakt bij de aanvang van het geven van adviezen vanaf de wal of vanaf een ander schip...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT