29 AUGUSTUS 2002. - Besluit van de met het gemeenschappelijk toezicht belaste commissarissen, bedoeld in artikel 31 van het Scheldereglement, houdende vaststelling van het « Besluit facturering en inning Scheldereglement »

Gelet op artikel 5, zesde lid, van het Scheldereglement,

Besluit :

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder :

  1. kruispost Wandelaar : de geografische positie, ongeveer twee mijlen west van de SW Akkaert lichtboei,

    tenzij door bijzondere omstandigheden van die positie wordt afgeweken;

  2. kruispost Steenbank : de geografische positie, ongeveer 1 mijl west van Schouwenbank lichtboei,

    tenzij door bijzondere omstandigheden van die positie wordt afgeweken.

    Art. 2. De facturering en inning van loodsgelden en loodsvergoedingen wordt als volgt geregeld :

  3. De loodsgelden en loodsvergoedingen worden geïnd door of vanwege het land waarvan de loodsdienst in kwestie de loodsprestaties heeft verricht. Beide loodsdiensten kunnen daarvan in door hen nader te bepalen gevallen in onderlinge overeenstemming afwijken, met dien verstande dat per loodsprestatie slechts één loodsdienst de inning kan verrichten.

  4. Als een schip het gehele traject kruisposten Wandelaar of Steenbank - Antwerpen of kruisposten Wandelaar of Steenbank - Belgische haven aan het kanaal van Gent naar Terneuzen, of omgekeerd, heeft afgelegd zonder gebruik te maken van de diensten van een loods, terwijl hij daartoe niettemin verplicht is en loodsgeld is verschuldigd, worden de loodsgelden en de eventuele loodsvergoedingen, onverminderd de bepalingen in de tweede volzin van het eerste lid, geïnd door of vanwege het Vlaamse Gewest.

  5. Als een schip slechts een gedeelte van een in het tweede lid genoemd traject heeft afgelegd zonder gebruik te maken van de diensten van een loods, worden het loodsgeld en eventuele loodsvergoedingen, onverminderd de bepalingen in de tweede volzin van het eerste lid, geïnd door of vanwege het land waarvan de loodsdienst in kwestie de loodsprestaties op het beloodste deel heeft verzorgd.

  6. De loodsgelden voor een schip als bedoeld in artikel 9, tweede lid, onderdeel b, van het Scheldereglement worden, in het kader van het geven van adviezen vanaf de wal, onverminderd de bepalingen in de tweede volzin van het eerste lid, geïnd door of vanwege de loodsdienst die het aansluitende traject verzorgt.

  7. Ten behoeve van de facturering en de inning van loodsgelden en loodsvergoedingen geven beide landen en beide loodsdiensten elkaar daarvoor alle benodigde informatie en ondersteuning.

    Art. 3. Inzake de verrekening en betaling van de loodsgelden en loodsvergoedingen wordt het volgende bepaald :

  8. Maandelijks bezorgen beide loodsdiensten elkaar een overzicht van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT