29 AUGUSTUS 2002. - Besluit van de met het gemeenschappelijk toezicht belaste commissarissen, bedoeld in artikel 31 van het Scheldereglement, houdende vaststelling van het « ETD-besluit Scheldereglement »

Gelet op artikel 14 van het Scheldereglement;

Besluit :

Artikel 1. De gezagvoerder van een Scheldevaarder, die een loods verlangt bij zijn vertrek uit een haven of van een anker- of ligplaats, moet het verwachte tijdstip van vertrek van tevoren aankondigen op de door de bevoegde autoriteiten gezamenlijk vastgestelde wijze.

Art. 2. De aankondiging, bedoeld in artikel 1, moet de volgende inlichtingen bevatten in de aangegeven volgorde :

  1. loodsbestelling;

  2. naam agent;

  3. nummer agent;

  4. naam van het schip;

  5. Lloyds nummer van het schip;

  6. vlag van het schip;

  7. HKD-nummer;

  8. type schip;

  9. brutotonnenmaat;

  10. lengte over alles;

  11. diepgang;

  12. categorie;

  13. bestemming;

  14. vertrekdatum;

  15. vertrekuur;

  16. vertrekplaats;

  17. wielman;

  18. opmerkingen.

Art. 3. Onverminderd de melding, bedoeld in artikel 1 van dit besluit, moet de gezagvoerder van een schip, dat valt onder de bepalingen van het Reglement vervoer gevaarlijke stoffen met zeeschepen (RVGZ), de meldingen, bedoeld in de artikelen 9 en 19 van dat reglement, onder invulling van de letters A-I-O-P-T-U-X (X indien van toepassing), zoals bedoeld in de bijlage van dit besluit, richten aan het VTS-Zandvliet.

Art. 4. Onverminderd de melding, bedoeld in artikel 1 van dit besluit, moet voor schepen die vallen onder de bepalingen van de richtlijn nr. 93/75/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 13 september 1993 betreffende de minmumeisen voor schepen die gevaarlijke of verontreinigde goederen vervoeren en die naar of uit de zeehavens van de Gemeenschap varen (PbEg L 247), zoals gewijzigd bij richtlijn nr. 98/55/EG (PbEg L 215), ten minste vier uur voor de afvaart, de melding, bedoeld in artikel 3 van dit besluit vergezeld zijn van de bevestiging dat zich aan boord een lijst of manifest of passend ladingsplan bevindt met een precieze opgave van de vervoerde gevaarlijke en verontreinigde goederen en hun plaats in het schip. De melding moet gericht worden aan VTS-Zandvliet.

Art. 5. De aankondiging, bedoeld in artikel 1 en 3 van dit besluit, kan namens de gezagvoerder door een exploitant (reder, charteraar, beheerder of agent) aan de betreffende dienst worden gericht. De aankondiging van de kapitein heeft voorrang op alle andere aankondigingen.

Art. 6. Dit besluit treedt in werking met ingang van de datum waarop het Schelderegelment in werking treedt en wordt bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad en de Nederlandse Staatscourant.

Art. 7. Dit besluit wordt aangehaald als « ETD-besluit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT