29 AUGUSTUS 2002. - Besluit van de met het gemeenschappelijk toezicht belaste commissarissen, bedoeld in artikel 31 van het Scheldereglement, houdende vaststelling van het « ETA-besluit Scheldereglement »

Gelet op artikel 13, eerste lid, van het Scheldereglement,

Besluit :

Artikel 1. De gezagvoerder van een uit zee komend schip bestemd voor een Belgische haven aan de Schelde of aan het kanaal van Gent naar Terneuzen, moet zijn verwachte tijdstip van aankomst bij een loodsstation op een van de kruisposten in de Scheldemonden niet korter dan 6 uur van te voren aankondigen.

Art. 2. De gezagvoerder, bedoeld in artikel 1, moet bij zijn aankondiging van het verwachte tijdstip van aankomst de volgende gegevens vermelden : A-I-O-T-U-X (X indien van toepassing). De betekenis van bovenstaande letters staat in de bijlage bij dit besluit.

Art. 3. De gezagvoerder van een schip, dat valt onder de bepalingen van het Reglement vervoer gevaarlijke stoffen met zeeschepen (RVGZ), moet de meldingen, bedoeld in de artikelen 8 en 18 van dat reglement, onder invulling van de letter P, richten aan de diensten en op de wijze, bedoeld in artikel 5 van dit besluit.

Art. 4. De melding, bedoeld in artikel 1, 2 en 3 van dit besluit dient, voor schepen die vallen onder de bepalingen van de richtlijn nr. 93/75/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 13 september 1993 betreffende de minimumeisen voor schepen die gevaarlijke of verontreinigende goederen vervoeren en die naar of uit de zeehavens van de Gemeenschap varen (PbEG L 247), zoals gewijzigd bij richtlijn nr. 95/55/EG (PbEG L 215), vergezeld te gaan van de bevestiging dat zich aan boord een lijst of manifest of passend ladingsplan bevindt met een precieze opgave van de vervoerde gevaarlijke en verontreinigende goederen en hun plaats in het schip.

Art. 5. De aankondiging, bedoeld in artikel 1, voor schepen die langs de loodskruispost Wandelaar of Steenbank komen, moet worden bekendgemaakt op de door de bevoegde autoriteiten gezamenlijk vastgestelde wijze.

Art. 6. De afwijking van het tijdstip van aankomst, bedoeld in artikel 1, van meer dan 2 uur, moet worden aangegeven onder vermelding van A-I-X(indien van toepassing).

Het geheel vervallen van een verwacht tijdstip van aankomst, bedoeld in artikel 1, moet worden aangegeven onder vermelding van A-X (indien van toepassing).

Art. 7. De gezagvoerder die de verplichtingen, bedoeld in de artikelen 1 tot en met 6 niet nakomt, moet rekening houden met een vertraging van maximaal 6 uur, zowel op de kruispost, als op Vlissingen-Rede.

De melding, bedoeld in artikel 1 van dit besluit, kan namens de gezagvoerder door een exploitant (reder, charteraar, beheerder of...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT