19 DECEMBER 2002. - Decreet houdende verschillende maatregelen betreffende de begrotingsfondsen, het « Fonds Ecureuil » van de Franse Gemeenschap, de euro, de universitaire instellingen, het « Centre hospitalier universitaire de Liège », de psycho-medisch-sociale centra, de diensten voor de gezondheidspromotie op school, het onderwijs en het « Centre technique horticole de Gembloux » (1)

De Raad van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK I. - Bepalingen betreffende de begrotingsfondsen

Artikel 1. In de tabel gevoegd bij het decreet van 27 oktober 1997 houdende aanwijzing van de begrotingsfondsen vermeld in de algemene uitgavenbegroting van de Franse Gemeenschap wordt een punt 58 ingevoegd volgens de tabel gevoegd in bijlage I van dit decreet.

Art. 2. Punt 51 van de tabel gevoegd bij het decreet van 27 oktober 1997 houdende aanwijzing van de begrotingsfondsen vermeld in de algemene uitgavenbegroting van de Franse Gemeenschap wordt gewijzigd volgens de tabel gevoegd in bijlage II van dit decreet.

HOOFDSTUK II. - Bepalingen betreffende het « Fonds Ecureuil » van de Franse Gemeenschap

Art. 3. In artikel 18, 1°, 2e zin, van het decreet van 20 juni 2002 betreffende de oprichting van het « Fonds Ecureuil » van de Franse Gemeenschap, wordt het woord « minstens » ingevoegd tussen de woorden « stemmen » en « met een percentage ».

HOOFDSTUK III. - Bepalingen betreffende de euro

Art. 4. Met toepassing van artikel 5 van het decreet van 8 februari 1999 betreffende de euro, gewijzigd bij het programmadecreet van 20 december 2001 houdende verschillende maatregelen betreffende de begrotingsfondsen, de overgang naar de euro, het onderwijs en de schoolgebouwen, worden met uitwerking met ingang van de datums van hun respectieve inwerkingtreding bevestigd :

  1. De artikelen 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12 en 13 van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 8 november 2001 tot uitvoering van artikel 5 van het decreet van 8 februari 1999 betreffende de euro;

  2. De artikelen 1, 2, 3, 6, 7 en 8 van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 27 juni 2002 tot wijziging van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 8 november 2001 tot uitvoering van artikel 5 van het decreet van 8 februari 1999 betreffende de euro;

  3. De artikelen 2, 3 en 4 van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 20 juni 2002 tot uitvoering van het decreet van 8 februari 1999 betreffende de euro met betrekking tot de bepalingen over de RTBF.

HOOFDSTUK IV. - Bepalingen betreffende de universitaire instellingen

Art. 5. Artikel 29, § 1, lid 3, van de wet van 27 juli 1971 op de financiering en de controle van de universitaire instellingen, zoals gewijzigd, wordt vervangen door de volgende bepaling :

Elk jaar, vanaf het begrotingsjaar 2003, worden de basisbedragen bedoeld in de vorige leden aangepast aan de schommelingen van de gezondheidsindex van de consumptieprijzen volgens de formule :

(Basisbedrag x gezondheidsindex van het betrokken begrotingsjaar x 1,0015/gezondheidsindex van december 1998

HOOFDSTUK V. - Bepalingen betreffende het « Centre hospitalier universitaire de Liège »

Art. 6. Artikel 6, § 1, van het koninklijk besluit nr. 542 van 31 maart 1987 houdende de organisatie, de werking en het beheer van de Rijksuniversitaire ziekenhuizen van Gent en Luik, zoals gewijzigd bij het decreet van de Franse Gemeenschap van 5 juli 1993 en bij het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 8 november 2001, wordt aangevuld met een dertiende punt, luidend als volgt :

« 13° het beslissen, met de instemming van de Regering, over de deelneming van het « Centre hospitalier universitaire de Liège » in het kapitaal van andere instellingen of maatschappijen, met het oog op de vervulling van zijn opdracht bepaald bij dit besluit. »

Art. 7. In artikel 6 van het koninklijk besluit nr. 542 van 31 maart 1987, na paragraaf 1, wordt een paragraaf 1bis ingevoegd, luidend als volgt :

« § 1bis. In afwijking van artikel 11, § 1, van de wet van 16 maart 1954 betreffende de controle op sommige instellingen van openbaar nut, en overeenkomstig artikel 2, § 2, van het koninklijk besluit van 22 december 2000 tot bepaling van de algemene principes van het administratief en geldelijk statuut van de rijksambtenaren die van toepassing zijn op het personeel van de diensten van de Gemeenschaps- en Gewestregeringen en van de Colleges van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en van de Franse Gemeenschapscommissie, alsook op de publiekrechtelijke rechtspersonen die ervan afhangen, is de raad van bestuur van het « Centre hospitalier universitaire de Liège » ertoe gemachtigd te beslissen dat de werving van het personeel binnen het « Centre hospitalier » door middel van een arbeidsovereenkomst kan plaatsvinden. In voorkomend geval kan de raad van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT