Collectieve arbeidsovereenkomst van 7 mei 2001, gesloten in het Paritair Comité voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de aanverwante bedrijfstakken, betreffende protocol van akkoord 2001-2002 (Overeenkomst geregistreerd op 7 juni 2001 onder het nummer 57383/CO/226)., de 7 mai 2001

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de bedienden van de ondernemingen die onder de bevoegdheid vallen van het Paritair ComitÈ voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de aanverwante bedrijfstakken.

Art. 2. 1. Voorwoord en toepassingsgebied.

Dit akkoord wordt gesloten in uitvoering van het interprofessioneel akkoord 2001-2002.

Deze overeenkomst is van toepassing op de werkgevers en de bedienden van de ondernemingen die ressorteren onder het Paritair ComitÈ voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de aanverwante bedrijfstakken.

  1. Koopkracht.

    - De werkelijke wedden, barema's, huisbarema's inclusief, worden verhoogd met 2 pct. op 1 juli 2001.

    - De werkelijke wedden van de bedienden die vallen onder het toepassingsgebied van het sectoraal basisbarema en het overgangsbarema A en de huisbarema's hierop gebaseerd worden verhoogd per 1 januari 2002 met 24,79 EUR (1 000 BEF).

    De wedden van de bedienden die vallen onder het overgangsbarema B en de huisbarema's hierop gebaseerd worden verhoogd met 12,39 EUR (500 BEF) per 1 januari 2002 en met 12,39 EUR (500 BEF) op 1 december 2002.

    - De afronding bij overuren in ondernemingen met een tijdsregistratie wordt afgeschaft. Voor de ondernemingen zonder tijdsregistratie blijft artikel 6 van de collectieve arbeidsovereenkomst van 30 juni 1998 onverminderd van toepassing.

    - Loonregeling : bij promotie verloopt de overgang als volgt :

    Promotie Periode

    1 klasse Onmiddellijke toepassing

    2 klassen Toepassing na 1 jaar, in twee stappen

    3 klassen Toepassing na 2 jaar, in drie stappen

    4 klassen Toepassing na 3 jaar, in vier stappen

    5 of meer klassen Toepassing na 4 jaar, in vijf stappen

    via de tussenliggende klasse(n)

    Tijdens voornoemde perioden wordt de fictieve anciÎnniteit, indien deze hoger is dan de reÎle anciÎnniteit geblokkeerd.

    - Afwijkende arbeidsregimes : ondernemingen die werknemers tewerkstellen met nachtarbeid, ploegenarbeid, weekendwerk, dienen hieromtrent in een afzonderlijke collectieve arbeidsovereenkomst uit te werken in verband met de betaling van deze toeslagen. Bestaande regelingen blijven van toepassing.

    - Vanaf 1 januari 2001 gebeurt de indexatie op de werkelijke wedde begrensd tot de eindwedde van klasse 8.

  2. Fonds voor bestaanszekerheid.

    De werkgeversbijdrage voor het fonds voor bestaanszekerheid wordt vastgesteld op 0,50 pct. vanaf 1 oktober 2001 tot 31 december 2002 inclusief de bijdrage bestemd...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT