Decreet betreffende de aanstelling van bedienaars der erediensten en moreel consulenten bij sommige rechtspersonen., de 15 décembre 2006

Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschaps- en gewestaangelegenheid.

Art. 2. Dit decreet is van toepassing op de hierna vermelde rechtspersonen :

- de intern verzelfstandigde agentschappen met rechtspersoonlijkheid;

- de publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigde agentschappen;

- het UZ Gent.

Art. 3. De aanstelling van de bedienaars der erediensten en moreel consulenten bij de in artikel 2 vermelde rechtspersonen wordt ten laste genomen door de Vlaamse Gemeenschap, op voorwaarde dat deze aanstelling plaatsvindt overeenkomstig de regeling die geldt voor de departementen en intern verzelfstandigde agentschappen zonder rechtspersoonlijkheid.

Deze tenlasteneming gebeurt overeenkomstig de voorwaarden die van toepassing zijn voor de departementen en intern verzelfstandigde agentschappen zonder rechtspersoonlijkheid en is gelijk aan de tenlasteneming van de aanstelling van bedienaars der erediensten en moreel consulenten bij deze departementen en agentschappen.

Art. 4. De in artikel 2 vermelde rechtspersoon sluit voor de bedienaars der erediensten en de moreel consulenten, die bij deze rechtspersoon werden aangesteld een verzekering af. Deze verzekering dekt de lichamelijke en materiÎle schade, en de kosten inzake geneeskundige verzorging, die het gevolg zijn van een ongeval tijdens de bijstandsverlening zelf, of op de weg naar en van de plaats waar de bijstand wordt verleend, voor zover deze niet door de arbeidsongevallenverzekering ten laste worden genomen die geldt voor de ambtenaren van deze rechtspersoon.

Art. 5. De bij de inwerkingtreding van dit decreet lopende statutaire en contractuele aanstellingen als bedienaar der eredienst of moreel consulent worden beÎindigd :

- voor zover het gaat om statutaire aanstellingen :

met ingang van de datum van inwerkingtreding van dit decreet;

- voor zover het gaat om...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT