Koninklijk besluit betreffende de verdeling van de arbeidshoven, de rechtbanken van eerste aanleg, de arbeidsrechtbanken, de rechtbanken van koophandel en de politierechtbanken in afdelingen, de 14 mars 2014

HOOFDSTUK 1. - Arbeidshoven

Artikel 1. Het arbeidshof te Antwerpen wordt in twee afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Antwerpen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie Antwerpen.

De tweede houdt zitting te Hasselt en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie Limburg.

Art. 2. Het arbeidshof te Gent wordt in twee afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Gent en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen.

De tweede houdt zitting te Brugge en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie West-Vlaanderen.

Art. 3. Het arbeidshof te Luik wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Luik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie Luik.

De tweede houdt zitting te Neufchâteau en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie Luxemburg.

De derde houdt zitting te Namen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de provincie Namen.

HOOFDSTUK 2. - Rechtbanken van eerste aanleg

Art. 4. De rechtbank van eerste aanleg Antwerpen wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Antwerpen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twaalf kantons Antwerpen en van de kantons Boom, Brasschaat, Kapellen, Kontich, Schilde en Zandhoven.

De tweede houdt zitting te Mechelen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen en Willebroek.

De derde houdt zitting te Turnhout en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Arendonk, Geel, Herentals, Hoogstraten, Mol, Turnhout en Westerlo.

Art. 5. De rechtbank van eerste aanleg Limburg wordt in twee afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Hasselt en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Beringen, van de twee kantons Hasselt, van de kantons Houthalen-Helchteren, Neerpelt-Lommel en Sint-Truiden.

De tweede houdt zitting te Tongeren en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Bilzen, Borgloon, Bree, Genk, Maaseik, Maasmechelen en Tongeren-Voeren.

Art. 6. De rechtbank van eerste aanleg Oost-Vlaanderen wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Gent en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Deinze, Eeklo, van de vijf kantons Gent en van de kantons Merelbeke, Zelzate en Zomergem.

De tweede houdt zitting te Dendermonde en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Aalst, van de kantons Beveren, Dendermonde-Hamme, Lokeren, Ninove, van de twee kantons Sint-Niklaas en van het kanton Wetteren-Zele.

De derde houdt zitting te Oudenaarde en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Geraardsbergen-Brakel, Oudenaarde-Kruishoutem, Ronse en Zottegem-Herzele.

Art. 7. De rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen wordt in vier afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Brugge en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de vier kantons Brugge, van de twee kantons Oostende, van de kantons Tielt en Torhout.

De tweede houdt zitting te Ieper en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het eerste kanton Ieper, van het tweede kanton Ieper-Poperinge en van het kanton Wervik.

De derde houdt zitting te Kortrijk en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Harelbeke, Izegem, van de twee kantons Kortrijk, van de kantons Menen, Roeselare en Waregem.

De vierde houdt zitting te Veurne en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Diksmuide en Veurne-Nieuwpoort.

Art. 8. De rechtbank van eerste aanleg Luik wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Luik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Borgworm, Fléron, Grâce-Hollogne, Herstal, van de vier kantons Luik, van de kantons Saint-Nicolas, Seraing, Sprimont en Wezet.

De tweede houdt zitting te Hoei en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van het kanton Hamoir, het eerste kanton Hoei en het tweede kanton Hoei-Hannuit.

De derde houdt zitting te Verviers en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Limburg-Aubel, Malmedy-Spa-Stavelot, van het eerste kanton Verviers-Herve en van het tweede kanton Verviers.

Art. 9. De rechtbank van eerste aanleg Luxemburg wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Aarlen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Aarlen-Messancy en Virton-Florenville-Etalle.

De tweede houdt zitting te Marche-en-Famenne en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Marche-en-Famenne-Durbuy en Vielsalm-La-Roche-en-Ardenne-Houffalize.

De derde houdt zitting te Neufchâteau en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Bastenaken-Neufchâteau en Saint-Hubert-Bouillon-Paliseul.

Art. 10. De rechtbank van eerste aanleg Namen wordt in twee afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Namen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Andenne, Fosses-la-Ville, Gembloux-Eghezée en van de twee kantons Namen.

De tweede houdt zitting te Dinant en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Beauraing-Dinant-Gedinne, Ciney-Rochefort, Couvin-Philippeville en Florennes-Walcourt.

Art. 11. De rechtbank van eerste aanleg Henegouwen wordt in drie afdelingen verdeeld.

De eerste houdt zitting te Charleroi en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Beaumont-Chimay-Merbes-le-Château, Binche, van de vijf kantons Charleroi, van de kantons Châtelet, Fontaine-l'Evêque, Seneffe en Thuin.

De tweede houdt zitting te Bergen en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de twee kantons Bergen, van de kantons Boussu, Dour-Colfontaine, Edingen-Lens, La Louvière en Zinnik.

De derde houdt zitting te Doornik en oefent rechtsmacht uit over het grondgebied van de kantons Aat-Lessen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT