Koninklijk besluit betreffende de arbeidsduur van het personeel tewerkgesteld in sommige ondernemingen die ressorteren onder het Paritair Comité voor het bouwbedrijf (PC 124)., de 5 mars 2006

Artikel 1. Dit besluit is van toepassing op de werklieden die, in de ondernemingen die onder het Paritair Comité voor het bouwbedrijf ressorteren :

  1. als chauffeur belast zijn met het vervoer van materialen en gereedschap naar de werven van de onderneming;

  2. tewerkgesteld zijn aan werken van vervoer in de ondernemingen die gebruiksklaar beton produceren en/of leveren.

Art. 2. Voor de vaststelling van de arbeidsduur wordt de tijd van laden, lossen en de wachttijden tengevolge van rijverboden niet als arbeidstijd beschouwd.

Voor de werklieden bedoeld in artikel 1, 1, zijn deze voorziene beschikbaarheidstijden beperkt tot twee uren per dag, met een maximum van tien uren per week.

Voor de werklieden bedoeld in artikel 1, 2, zijn deze voorziene beschikbaarheidstijden beperkt tot één uur per dag, met een maximum van vijf uren per week.

Art. 3. De werkgever die een mobiele werknemer tewerkstelt, verzoekt hem schriftelijk een overzicht te geven van de bij een andere werkgever gepresteerde arbeidstijd als mobiele werknemer. De mobiele werknemer verstrekt deze gegevens eveneens schriftelijk.

Voor de toepassing van dit artikel wordt onder mobiele werknemer verstaan de werknemer die vervoersactiviteiten uitvoert.

Art. 4. Het koninklijk besluit van 10 augustus 2005 betreffende de arbeidsduur van het personeel tewerkgesteld in sommige ondernemingen die ressorteren onder het Paritair Comité voor het bouwbedrijf wordt opgeheven.

Art. 5. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Art. 6. Onze Minister van Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 5 maart 2006.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Werk,

P. VANVELTHOVEN.

Aanhef

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT