Besluit van het Verenigd College houdende de analytische componenten van de algemene boekhouding., de 8 mars 2007

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

  1. ordonnantie : de ordonnantie van 21 november 2006 houdende de bepalingen die van toepassing zijn op de begroting, de boekhouding en de controle;

  2. resultatenrekening : het overzicht van de kosten en de opbrengsten voor een bepaalde periode. De kosten worden geboekt op de rekeningen van klasse 6 en de opbrengsten worden geboekt op de rekeningen van klasse 7. De saldi van de rekeningen van de klassen 6 en 7 voor het beschouwde boekjaar leveren de elementen voor de resultatenrekeningen.

    Art. 2. De analytische boekhouding is een hulpboekhoudsysteem bij de algemene boekhouding, waarbinnen de boekingen van de opbrengsten en de kosten van de algemene boekhouding herwerkt worden teneinde specifieke aspecten van de activiteiten van de boekhoudkundige entiteit te kunnen analyseren, de samenstelling van haar globale resultatenrekening te kunnen bepalen en de bijdrage van de verschillende activiteiten tot deze resultaten te kunnen onderscheiden.

    In functie van de door het geïnformatiseerde boekhoudsysteem geboden mogelijkheden, kunnen in de analytische boekhouding andere elementen van de boekhouding worden aangewend.

    Art. 3. De analytische boekhouding wordt gelijktijdig met de algemene boekhouding gevoerd.

    Art. 4. § 1. De analytische boekhouding omvat drie assen :

  3. de kostenplaatsas;

  4. de projectas;

  5. de sectoriële as.

    De kostenplaatsas wordt opgesteld op basis van een analytische structuur die de boekhoudkundige entiteit opdeelt in administratieve eenheden volgens hun hiërarchische structuur. Die as is verplicht voor de diensten van het Verenigd College.

    De projectas wordt opgesteld op basis van een analytische structuur die de boekhoudkundige entiteit opdeelt in projecten teneinde de opvolging van specifieke projecten mogelijk te maken. Die as is facultatief.

    De sectoriële as wordt opgesteld op basis van een analytische structuur die de boekhoudkundige entiteit opdeelt in geografische of functionele sectoren. Die as is...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT