15 MEI 2014. - Besluit van de Waalse Regering tot wijziging van diverse bepalingen betreffende het Waalse ambtenarenapparaat wat betreft de statutaire selecties

De Waalse Regering,

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 87, § 3, vervangen bij de bijzondere wet van 8 augustus 1988;

Gelet op het besluit van de Waalse Regering van 18 december 2003 houdende de Waalse Ambtenarencode;

Gelet op de instemming van de Minister van Ambtenarenzaken, gegeven op 18 november 2013;

Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 16 december 2013;

Gelet op de instemming van de minister van Begroting, gegeven op 19 december 2013;

Gelet op het onderhandelingsprotocol nr. 636 van Sectorcomité nr. XVI, opgesteld op 17 maart 2014;

Gelet op het advies van de Raad van State, gegeven op 28 april 2014, overeenkomstig artikel 84, § 1, eerste lid, 1°, van de gecoördineerde wetten op de Raad van State;

Op de voordracht van de Minister van Ambtenarenzaken;

Na beraadslaging,

Besluit :

Artikel 1. In artikel 19, 7°, van het besluit van de Waalse Regering van 18 december 2003 houdende de Waalse Ambtenarencode, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 15 februari 2007 worden de woorden "een vergelijkend wervingsexamen dat georganiseerd wordt door" vervangen door de woorden "een statutaire selectie die georganiseerd wordt door".

Art. 2. In artikel 83, eerste lid, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 15 februari 2007, worden de woorden "vergelijkende wervingsexamens" vervangen door de woorden "statutaire selecties".

Art. 3. In het opschrift van hoofdstuk I van titel VI van Boek I van hetzelfde besluit worden de woorden "vergelijkende wervingsexamens" vervangen door de woorden "statutaire selecties".

Art. 4. In artikel 110 van hetzelfde besluit worden de woorden "De vergelijkende wervings- en overgangsexamens" vervangen door de woorden "De statutaire selecties en de overgangsexamens".

Art. 5. In artikel 111 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 15 februari 2007, worden volgende wijzigingen aangebracht:

  1. de woorden "vergelijkende wervingsexamens" worden vervangen door de woorden "statutaire selecties";

  2. de woorden "de vorming en het profiel van de kandidaten beantwoorden aan de vereisten van de toe te wijzen betrekking" worden vervangen door de woorden "het profiel van de kandidaten beantwoordt aan de toe te wijzen functie".

    Art. 6. In artikel 112, § 1, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Waalse Regering van 27 maart 2009, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. in 2° worden de woorden "de lijst van de in bijlage III bedoelde diploma's en getuigschriften" vervangen door de woorden "de wijzigingen van bijlage III";

  4. in 3° worden de woorden "de vergelijkende wervings- en overgangsexamens" vervangen door de woorden "de statutaire selecties en de overgangsexamens".

    Art. 7. In artikel 112bis van hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Waalse Regering van 15 juli 2010, worden de woorden "een vergelijkend overgangsexamen" vervangen door de woorden "een statutaire selectie".

    Art. 8. In Boek I, titel VI, hoofdstuk I, van hetzelfde besluit, wordt het opschrift van afdeling II vervangen als volgt :

    "Afdeling II. Statutaire selecties".

    Art. 9. In hetzelfde besluit wordt artikel 113, opgeheven bij het besluit van de Waalse Regering van 27 maart 2009, opnieuw opgenomen in de volgende lezing :

    Art. 113. § 1. Een functie stemt overeen met een betrekking of een groep van betrekkingen en wordt opgedeeld in één of meer beroepen vermeld in bijlage II, in het kader van een aan de Waalse Overheidsdienst en aan de instellingen gemeen referentiesysteem dat goedgekeurd is door de Waalse Regering na advies van het college van de leidende ambtenaren-generaal en in...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT