Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 19 december 2002 tot aanduiding van de ambtenaren en de personen belast met het toezicht op de uitvoering van de bepalingen van de wetten, besluiten en reglementen van de Europese Unie die onder de bevoegdheid van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen vallen, de 7 janvier 2014

Artikel 1. In artikel 1 van het koninklijk besluit van 19 december 2002 tot aanduiding van de ambtenaren en de personen belast met het toezicht op de uitvoering van de bepalingen van de wetten, besluiten en reglementen van de Europese Unie die onder de bevoegdheid van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de voedselketen vallen, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 19 maart 2007, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in paragraaf 1 worden de woorden "overeenkomstig de bepalingen van het koninklijk besluit van 22 februari 2001 houdende organisatie van de controles die worden verricht door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de voedselketen en tot wijziging van diverse wettelijke bepalingen" ingevoegd tussen de woorden "toezicht uit te oefenen" en de woorden "op de uitvoering van dezelfde wetten".

  2. een paragraaf 3 wordt toegevoegd, luidende :

" § 3. De ambtenaren van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten die aangeduid zijn om inspectietaken te vervullen krachtens het koninklijk besluit van 17 december 2008 betreffende het toezicht uit te oefenen door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, zijn eveneens bevoegd voor het toezicht op de uitvoering van de wet van 24 januari 1977 betreffende de bescherming van de gezondheid van de verbruikers op het stuk van de voedingsmiddelen en andere producten en van de uitvoeringsbesluiten ervan.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de voedselketen en het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten maken een samenwerkingsovereenkomst tot regeling van de modaliteiten van dit toezicht op."

Art. 2. De minister bevoegd voor Volksgezondheid en de minister bevoegd voor Veiligheid van de voedselketen zijn, ieder wat hem betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 7 januari 2014.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Volksgezondheid,

Mevr. L. ONKELINX

De Minister van Landbouw,

Mevr. S. LARUELLE

Aanhef

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op artikel 108 van de Grondwet;

Gelet op de wet van 4 februari 2000 houdende oprichting van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de voedselketen, artikel 4, §§ 1 tot 3 en 6, gewijzigd bij de wet van 13 juli 2001 en artikel 5, tweede lid, 9°, gewijzigd bij...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT