Algemene Directie Economische Reglementering. - Bericht. - Consumentenkrediet. - Maximale jaarlijkse kostenpercentages (JKP's). - Koninklijk besluit van 4 augustus 1992 betreffende de kosten, de percentages, de duur en de terugbetalingsmodaliteiten van het consumentenkrediet, artikel 7bis, de 12 avril 2016

Artikel M.

Op 1 juni 2016 daalt het maximale JKP voor de leningen en verkopen op afbetaling van meer dan 1.250 euro tot en met 5.000 euro van 13,50 % naar 12,50 %. Het maximale JKP voor de financieringshuur van meer dan 1.250 euro tot en met 5.000 euro daalt van 9,50 % naar 8,50 %. De overige maximale JKP's wijzigen niet.

De daling van die maximale JKP's volgt uit een daling van index B van het hypothecair krediet van maart 2016 met 0,77 procentpunten ten aanzien van die index van september 2012 die de betreffende maximale JKP's de vorige keer wijzigde. De overige referentie-indexen wijzigden niet met minstens 0,75 procentenpunten zodat de overige maximale JKP's niet wijzigen.

De index B van de maand maart 2016 wordt hierna bekendgemaakt in tabel I. Ook de overige referentie-indexen die niet wijzigden worden in die tabel hernomen.

Naast de gewijzigde index B staat tussen haakjes het aantal punten van de wijziging.

De referentievoeten die op de zelfde manier wijzigen als de bijhorende referentie-index worden hierna in tabel II bekendgemaakt, samen met hun berekening. Ook de referentievoeten die niet wijzigen worden in die tabel hernomen.

De maximale jaarlijkse kostenpercentages die wijzigen zijn gelijk aan de afgeronde nieuwe referentievoeten en worden hierna in tabel III bekendgemaakt. Ook de maximale jaarlijkse kostenpercentages die niet wijzigen worden in die tabel hernomen.

De nieuwe referentie-index, referentievoeten en maximale jaarlijkse kostenpercentages worden van kracht op de eerste dag van de tweede maand die volgt op de maand van de bekendmaking ervan, hetzij, op 1 juni 2016.

De tot op die datum van toepassing zijnde referentie-indexen, referentievoeten en maximale jaarlijkse kostenpercentages werden bekend gemaakt in het Belgisch Staatsblad van 12 oktober 2015.

Tabel I. De referentie-indexen die van kracht zijn op 1 juni 2016 :

Kredietbedrag Verkoop op afbetaling, lening op afbetaling en alle krediet-overeenkomsten, behalve de financieringshuur, waarbij de betalingstermijnen en de termijnbedragen gedurende de looptijd doorgaans gelijk blijven Financieringshuur Kredietopening en alle overige kredietovereenkomsten met uitsluiting van deze bedoeld in de voorgaande kolommen van deze tabel
Met kaart (*) Zonder kaart (*)
Tot 1.250 € Van toepassing vanaf 1 december 2012 Van toepassing vanaf 1 december 2012
Index A
0,09
Index A
0,09
Euribor
op drie maanden
0,25
Euribor
op drie maanden
0,25
Meer dan 1.250 € tot 5.000
...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT