Decreet tot wijziging van het decreet van 18 juli 2003 tot regeling van strategische adviesraden, van diverse oprichtingsdecreten van strategische adviesraden en van het kaderdecreet Bestuurlijk Beleid., de 22 décembre 2006

Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschaps- en gewestaangelegenheid.

HOOFDSTUK I. - Wijzigingsbepalingen met betrekking tot het decreet van 18 juli 2003 tot regeling van strategische adviesraden.

Art. 2. In artikel 2 van het decreet van 18 juli 2003 tot regeling van strategische adviesraden wordt punt 2° vervangen door wat volgt :

"2° ontwerpen van besluit van de Vlaamse Regering die van strategisch belang zijn : ontwerpen van reglementair of organiek besluit die uitvoering geven aan de inhoud van een decreet en waarvan de Vlaamse Regering beslist dat het basisuitvoeringsbesluiten zijn."

Art. 3. In artikel 4, § 1, van hetzelfde decreet wordt punt 8° vervangen door wat volgt :

"8° uit eigen beweging of op verzoek advies uitbrengen over ontwerpen van samenwerkingsakkoord die de Vlaamse Gemeenschap of het Vlaamse Gewest wil sluiten met de staat of met andere gemeenschappen en gewesten;".

Art. 4. Aan artikel 4, § 1, van hetzelfde decreet wordt een punt 9° toegevoegd, dat luidt als volgt :

"9° uit eigen beweging of op verzoek advies uitbrengen over beleidsvoornemens, beleidsplannen en in voorbereiding zijnde regelgeving op het niveau van de Europese Unie, alsook over in voorbereiding zijnde internationale verdragen."

Art. 5. In artikel 4, § 2, van hetzelfde decreet worden tussen de woorden "te vragen" en het woord "over" de woorden "aan de strategische adviesraad, die overeenkomstig de opdeling in beleidsdomeinen bevoegd is voor de betrokken beleidsmaterie," ingevoegd.

Art. 6. In artikel 4 van hetzelfde decreet wordt § 3 vervangen door wat volgt :

"§ 3. De Vlaamse Regering geeft duiding en toelichting aan de strategische adviesraad over haar beslissing over de adviezen, vermeld in § 2. "

Art. 7. Aan artikel 15, § 1, van hetzelfde decreet wordt een tweede lid toegevoegd, dat luidt als volgt :

"De structurele informatie-uitwisseling tussen de Vlaamse Regering en de strategische adviesraad wordt veruitwendigd in een protocol tussen de beleidsraad en de strategische adviesraad. "

HOOFDSTUK II. - Wijzigingsbepalingen met betrekking tot diverse oprichtingsdecreten van strategische adviesraden.

Art. 8. Artikel 11.1.1 van het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid, zoals het wordt ingevoegd bij artikel 2 van het decreet van 30 april 2004 tot aanvulling van het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid met een titel "Strategische adviesraad" en tot wijziging van diverse andere decreten, wordt gewijzigd als volgt :

"Art. 11.1.1. In het decreet wordt verstaan onder ontwerpen van besluit van de Vlaamse Regering die van strategisch belang zijn : ontwerpen van reglementair of organiek besluit die uitvoering geven aan de inhoud van een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT