Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot vaststelling van het administratief en geldelijk statuut van het personeel van de carrière buitenlandse dienst van het Commissariaat-Generaal voor Internationale Betrekkingen. (VERTALING). (NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 28-12-1999 en tekstbijwerking tot 01-08..., de 18 juin 1999

Artikel 1. Onderhavig besluit is van toepassing op de statutaire personeelsleden van de carrière buitenlandse dienst van het Commissariaat-Generaal voor Internationale Betrekkingen, hierna het Commissariaat genoemd.

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen.

Art. 2. Onder voorbehoud van de modaliteiten vastgesteld door onderhavig besluit, zijn het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 22 juli 1996 houdende het statuut van de ambtenaren van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap en het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 22 juli 1996 houdende het geldelijk statuut van de ambtenaren van de Diensten van de Regering van de Franse Gemeenschap van toepassing op de statutaire personeelsleden van de carrière buitenlandse dienst van het Commissariaat.

De bepalingen die de bepalingen van de in de vorige alinea vermelde besluiten wijzigen, aanvullen of vervangen, zijn van rechtswege van toepassing op het artikel 1 beoogde personeel, behalve indien zijn invloed hebben op bepalingen die het voorwerp uitgemaakt hebben van de in onderhavig besluit voorziene aanpassingsmaatregelen.

Voor de toepassing van de bovenstaande regels op het in artikel 1 beoogde personeel, dient men de woorden "ambtenaren van de Diensten van de Regering" die daarin voorkomen te vervangen door de woorden "statutaire personeelsleden van de carrière buitenlandse dienst" en de woorden "Raad van Beroep voor de Diensten van de Regering" door de woorden "Raad van Beroep voor het Commissariaat".

HOOFDSTUK II. - Toepassingsmodaliteiten van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 22 juli 1996 houdende het statuut van de ambtenaren van de Diensten van de Regering.

Art. 3. Artikel 1 van het besluit van de Franse Gemeenschap van 22 juli 1996 houdende het statuut van de ambtenaren van de Diensten van de Regering van de Regering moet als volgt worden gelezen voor de statutaire personeelsleden van de carrière buitenlandse dienst van het Commissariaat:

"Artikel 1. Statutair personeelslid van de carrière buitenlandse dienst van het Commissariaat is ieder personeelslid dat er in vast dienstverband tewerkgesteld is.

Elk statutair personeelslid van de carrière buitenlandse dienst van het Commissariaat-Generaal vertegenwoordigt de Franse Gemeenschap en, met het akkoord van de Waalse Regering, het Waals Gewest".

Art. 4. In artikel 2 van hetzelfde besluit, moet de eerste paragraaf als volgt worden gelezen:

"§ 1. Ieder statutair personeelslid van de carrière buitenlandse dienst wordt benoemd in een graad, overeenkomstig de tabel als bijlage II bij dit besluit, die dat personeelslid in een rang en in een categorie situeert en die hem/haar machtigt tot het bekleden van een van de betrekkingen die bepaald zijn in de personeelsformatie van het Commissariaat en die overeenstemt met deze graad.".

In hetzelfde artikel, moet paragraaf 2,1°, als volgt worden gelezen:

"op niveau 1: twee rangen aangeduid met de nummers 11 en 12".

In hetzelfde artikel, moet paragraaf 3 als volgt worden gelezen:

"De in paragraaf 2 bedoelde graden worden in de categorie deskundig ingedeeld."

Art. 5. Artikel 6 moet als volgt worden gelezen:

"Art. 6. De categorie van de ambtenaren-generaal bestaat uit de ambtenaren bekleed met een graad die is ingedeeld in de rangen 16 en 15."

Art. 6. De artikelen 7 tot 10 zijn niet van toepassing.

Art. 7. Artikel 11 dient te worden gelezen als volgt :

" Artikel 11. Binnen het Commissariaat-Generaal is er een Directieraad samengesteld uit de ambtenaren bekleed met de graden die ingedeeld zijn in de rangen 16, 15 en 12.

De statutaire personeelsleden van de carrière buitenlandse dienst die bekleed zijn met graden die ingedeeld zijn in de rangen 15 en 12 maken daar echter slechts deel van uit indien zij bij het hoofdbestuur in dienst zijn.

De Directieraad wordt voorgezeten door de Commissaris-Generaal. De voorzitter wijst het lid van de Directieraad aan dat hem in geval van afwezigheid of van verhindering vervangt.

Elke individuele beslissing die door de Directieraad wordt genomen ten opzichte van een personeelslid gebeurt bij geheime stemming ".

De Directieraad brengt zijn leden inlichtingen over het beleid dat binnen het Commissariaat wordt gevoerd.

Hij kan adviezen op eigen initiatief uitbrengen en voorstellen doen aan de Regering over elk vraagstuk betreffende dit statuut en de aangelegenheden waarvoor het Commissariaat bevoegd is. "

Art. 8. Artikel 12 is niet van toepassing.

Art. 8bis. In artikel 12bis, eerste lid, dienen de woorden " College van ambtenaren-generaal " te worden gelezen als volgt : " Directieraad ".

Art. 8ter. In artikel 14, dienen de woorden " College van ambtenaren-generaal " te worden gelezen als volgt : " Directieraad ".

Art. 9. (In artikel 17) wordt de volgende alinea toegevoegd:

"Zij/hij kan in hetzelfde perspectief eveneens elke betrekking van rang 11 die met de graad van eerstaanwezend attaché overeenkomt vacant verklaren".

Art. 10. (Opgeheven)

Art. 11. In artikel 19, moet alinea 2 van de eerste paragraaf als volgt worden gelezen:

"Zij worden in dienst geroepen als stagiair, met het genot van al hun administratieve en geldelijke rechten, uiterlijk de eerste dag van de derde maand die volgt op die waarin het Vast Wervingssecretariaat de geslaagden ter beschikking van het Commissariaat heeft gesteld".

In hetzelfde artikel, moet paragraaf 2 als volgt worden gelezen:

"De stagiair ressorteert tijdens zijn stage onder het Commissariaat-Generaal.

Hij volbrengt zijn stage overeenkomstig artikel 24."

Art. 12. Artikel 23 moet als volgt worden gelezen:

"Art. 23. § 1. De stage van de kandidaten voor niveau 1 en 2+ wordt volbracht onder het meesterschap van een stagecollege, bestaande uit:

  1. de Commissaris-Generaal;

  2. de Adjunct-Commissaris-Generaal;

  3. de onmiddellijke hiërarchische meerdere van ten minste rang 12 onder wiens gezag de stagiair gesteld is;

  4. de leden van de Directieraad, in een adviserende rol en enkel voor de statutaire personeelsleden van de carrière buitenlandse dienst.

    Voor de statutaire personeelsleden van de carrière buitenlandse dienst, is de onmiddellijke hiërarchische meerdere van ten minste rang 12 de Directeur die de Dienst Vertegenwoordigingen in het buitenland onder zijn bevoegdheden heeft.

    § 2. De stage van de kandidaten voor de andere niveaus wordt volbracht onder het gezamenlijk meesterschap van een stagemeester en van de onmiddellijke hiërarchische meerdere.

    § 3. Er wordt door de Minister die de internationale betrekkingen onder zijn bevoegdheden heeft een stagemeester benoemd onder de ambtenaren van het Commissariaat-Generaal, bekleed met een graad van ten minste rang 12 die een vormingsprogramma hebben gevolgd waarvan de inhoud wordt bepaald door de ambtenaar-generaal die de leiding heeft over de Algemene Dienst voor Ambtenarenzaken van de Diensten van de Regering.

    § 4. Tijdens de duur van de stage van de personeelsleden van de carrière buitenlandse dienst, wordt er door het Commissariaat-Generaal een vormingsperiode van twee maanden georganiseerd."

    Art. 13. Artikel 28 moet als volgt worden gelezen:

    "Art. 28. In het in artikel 26,1° bedoelde geval wordt de stagiair door de tot benoemen bevoegde overheid tot statutair personeelslid benoemd in de graad waarvoor hij zich kandidaat heeft gesteld. Hij wordt aangewezen voor een betrekking van zijn graad en van zijn categorie die in de personeelsformatie van het Commissariaat bestaat.".

    Art. 14. In artikel 29 moet alinea 2 als volgt worden gelezen:

    "Indien de toelating tot de stage wordt vertraagd omdat een onderzoek geboden is om uit te maken of de stagiair van onberispelijk gedrag is en de stagiair op het Commissariaat door één of meer na hem gerangschikte geslaagden van hetzelfde vergelijken examen voorbijgegaan is, dan neemt hij echter rang in op de datum waarop die geslaagde die geslaagde of de feest gerangschikte van die geslaagden zijn stage heeft aangevat.".

    Art. 14bis. In artikel 38, dienen de woorden " College van ambtenaren-generaal " te worden gelezen als volgt : " Directieraad ".

    Art. 14ter. In artikel 39, eerste lid, dienen de woorden " College van ambtenaren-generaal " te worden gelezen als volgt : " Directieraad ". "

    Het tweede lid van hetzelfde artikel is niet toepasselijk.

    Het 5de lid van hetzelfde artikel dient te worden gelezen als volgt :

    " Het met redenen omkleed advies van de Directieraad of van de Commissie inzake overdrachtregeling kan leiden tot een voorstel in de vorm van een rangschikking van de kandidaten. "

    Art. 14quater. Artikel 40 dient te worden gelezen als volgt :

    " Van de met redenen omklede adviezen die werden opgesteld overeenkomstig artikel 39 betreffende alle kandidaten voor een bepaalde betrekking wordt kennis gegeven aan elk van hen tegen een ontvangstbewijs of bij een ter post aangetekend schrijven.

    De kandidaat die zich als benadeeld acht, kan, binnen de tien dagen na de kennisgeving bepaald in het vorige lid, een bezwaar indienen voor de Directieraad of, naar gelang van het geval, voor de Commissie inzake overdrachtregeling.

    Op zijn verzoek kan hij worden gehoord. Hij kan zich laten bijstaan door iedere persoon van zijn keuze, met uitzondering van een lid van de Directieraad of, naar gelang van het geval, van de Commissie inzake overdrachtregeling. "

    Art. 15. De artikelen 46, 47 en 48 zijn niet van toepassing.

    Art. 16. Paragraaf 2 van artikel 49 is niet van toepassing.

    Art. 17. De artikelen 50 tot 53 zijn niet van toepassing.

    Art. 18. In artikel 61 wordt de volgende alinea toegevoegd:

    "Het statutair...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT