Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 21 april 2007 betreffende de ademtesttoestellen en de ademanalysetoestellen, de 10 juin 2014

Artikel 1. In artikel 17 van het koninklijk besluit van 21 april 2007 betreffende de ademtesttoestellen en de ademanalysetoestellen worden de woorden "en van zijn gebruiksaanwijzing" opgeheven.

Art. 2. In artikel 18 van hetzelfde besluit worden de woorden "uiterste datum van geldigheid" vervangen door het woord "vervaldatum".

Art. 3. In artikel 27 van hetzelfde besluit worden de woorden "bij het afschrift van het proces-verbaal gevoegd dat naar de overtreder wordt gezonden" vervangen door de woorden "aan de overtreder bezorgd, binnen een termijn van veertien dagen, te rekenen van de datum van vaststelling van de overtreding".

Art. 4. Artikel 31 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

"Art. 31. De ademtesttoestellen en de ademanalysetoestellen met een modelgoedkeuring die afgeleverd werd overeenkomstig dit besluit, in de versie ervan voorafgaand aan de wijziging ervan bij het koninklijk besluit van 10 juni 2014, mogen verder gebruikt worden. Echter, voor wat betreft de ademanalysetoestellen moet dit verder gebruik gegarandeerd worden door een geldige ijking.".

Art. 5. In bijlage 1 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. punt 1 wordt vervangen als volgt :

    "1. Toepassingsgebied.

    De onderhavige technische voorschriften zijn van toepassing op draagbare elektronische testtoestellen voor de detectie van het niveau van alcoholopname op basis van de ethanolconcentratie ten opzichte van de hieronder vermelde drempels van alcoholconcentratie in een uitgeademd monster lucht dat een voldoende hoeveelheid alveolaire lucht bevat :

    - 0,09 mg/l, 0,22 mg/l en 0,35 mg/l voor de bestuurders bedoeld in artikel 34, § 3, a) en b), van de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, hierna "professionele bestuurders" genoemd;

    - 0,22 mg/l en 0,35 mg/l voor de andere bestuurders dan die bedoeld in artikel 34, § 3, a) en b), van de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968, hierna "niet-professionele bestuurders" genoemd.";

  2. punt 2 wordt vervangen als volgt :

    "2. Weergave van de resultaten.

    De door de toestellen verkregen resultaten moeten ten minste gedurende 2 minuten kunnen worden waargenomen en op elk ogenblik door de bedienaar kunnen worden uitgeschakeld.

    De aanduiding van de juiste alcoholconcentratiewaarde mag slechts gebeuren met behulp van de inrichtingen voorzien in punt 8.

    2.1. Weergave van de resultaten voor de professionele bestuurders.

    De toestellen duiden de alcoholconcentratie aan van de gemeten adem ten opzichte van de waarden 0,09 mg/l, 0,22 mg/l en 0,35 mg/l.

    De aanduiding moet gebeuren door middel van vier verklikkercodes :

    1. de concentratie is minder dan 0,09 mg/l (groen en/of S);

    2. de concentratie is ten minste 0,09 mg/l maar minder dan 0,22 mg/l (geel en/of A1);

    3. de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT