21 JUNI 2011. - Koninklijk besluit betreffende de vorm van de aanvullende vergunning en de wijze waarop de aanvragen voor een aanvullende vergunning moeten worden ingediend en onderzocht inzake kansspelen

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

  1. Inleiding

    Het huidige ontwerp van koninklijk besluit dat U wordt voorgelegd kadert in de ten uitvoerlegging van de wet van 7 mei 1999 op de kansspelen, de weddenschappen, de kansspelinrichtingen en de bescherming van de spelers, hierna de Kansspelwet genoemd.

    Dit koninklijk besluit dient samen gelezen te worden met het koninklijk besluit betreffende de kwaliteitsvoorwaarden die door de aanvrager van een aanvullende vergunning dienen te worden vervuld.

    De bedoeling is voort te bouwen op goed functionerende vergunningsprocedures, zoals reeds eerder uitgewerkt in desbetreffende regelgeving.

    Er wordt rekening gehouden met de tekstuele suggesties van de Raad van State. Een aanpassing van de bijlagen is niet nodig aangezien voor elke aanvrager voldoende duidelijk is wat wordt bedoeld. Dit blijkt uit het geheel van de aanvraag dan wel uit de situatie van de aanvrager.

    Met betrekking tot de opmerking van de Raad van State aangaande de administratieve vereenvoudiging dient te worden aangegeven dat het noodzakelijk is dat de Kansspelcommissie bepaalde voorwaarden opnieuw controleert. Sommige zaken worden opnieuw gevraagd omdat het tijdstip van de formaliteiten voor een vergunning van een reële wereld veelal niet hetzelfde tijdstip zal zijn als het moment waarop de aanvullende vergunning wordt aangevraagd

  2. Artikelsgewijze bespreking

    Het artikel 1 bepaalt de wijzen van indienen. Bijlage I betreft het modelformulier voor de aanvraag van een aanvullende vergunning.

    In artikel 2 wordt nader omschreven welke gegevens moeten worden medegedeeld, alsook de wijzigingen van deze gegevens.

    Het artikel 3 voorziet een termijn van zes maanden voor de behandeling van de aanvraag.

    Artikel 4 geeft nadere modaliteiten aan inzake kennisgeving en beslissing van de Kansspelcommissie.

    In artikel 5 wordt nader bepaald dat het model van vergunning zichtbaar kan worden gemaakt voor de speler zodat deze altijd de mogelijkheid heeft om te zien of de website legaal vergund is. Het vergunningsnummer wordt niet gevraagd voor de natuurlijke personen omdat deze situatie praktisch niet voorkomt en als deze zou voorkomen de kansspelcommissie alsnog de nodige initiatieven kan nemen.

    Wij hebben de eer te zijn,

    Sire,

    van Uwe Majesteit,

    de zeer eerbiedige

    en zeer getrouwe dienaars,

    De Minister van Justitie,

    S. DE CLERCK

    De Minister van Financiën,

    D. REYNDERS

    De Minister van Volksgezondheid,

    Mevr. L. ONKELINX

    De Minister voor Ondernemen,

    V. VAN QUICKENBORNE

    De Minister van Binnenlandse Zaken,

    Mevr. A. TURTELBOOM

    De Staatssecretaris toegevoegd aan de Minister van Justitie,

    C. DEVLIES

    Advies 49.081/2 van 12 januari 2011 van de afdeling Wetgeving

    van de Raad van State

    De Raad van State, afdeling Wetgeving, tweede kamer, op 21 december 2010 door de Staatssecretaris, toegevoegd aan de Minister van Justitie verzocht hem, binnen een termijn van dertig dagen, van advies te dienen over een ontwerp van koninklijk besluit « betreffende de vorm van de aanvullende vergunning en de wijze waarop de aanvragen voor een aanvullende vergunning moeten worden ingediend en onderzocht inzake kansspelen », heeft het volgende advies gegeven :

    Rekening houdend met het tijdstip waarop dit advies gegeven wordt, vestigt de Raad van State de aandacht op het feit dat, wegens het ontslag van de regering, de bevoegdheid van deze laatste beperkt is tot het afhandelen van de lopende zaken. Dit advies wordt evenwel gegeven zonder dat wordt nagegaan of dit ontwerp in die beperkte bevoegdheid kan worden ingepast, aangezien de afdeling Wetgeving geen kennis heeft van het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT