7 FEBRUARI 2013. - Decreet houdende sommige aanpassingen, in verband met de bescherming van minderjarigen, van het gecoördineerde decreet van 26 maart 2009 betreffende de audiovisuele mediadiensten (1)

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. In artikel 9 van het gecoördineerde decreet van 26 maart 2009 betreffende de audiovisuele mediadiensten, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in het punt 2°, wordt het punt a) vervangen door wat volgt :

    a) voor de lineaire diensten, door inzonderheid de keuze van het tijdstip van uitzending van het programma of via een toegangscode gewaarborgd wordt dat minderjarigen in het zendgebied de uitzendingen normaliter niet kunnen zien of beluisteren of voor zover dat programma voorafgegaan wordt door de aanwezigheid van een visueel symbool in de elektronische programmagids, wanneer een dergelijke gids bestaat, en dat, wanneer er geen toegangscode is, het voorafgegaan wordt door een akoestische waarschuwing of het gedurende de gehele uitzending herkenbaar is aan een visueel symbool;

  2. in het punt 2°, wordt het punt b) vervangen door wat volgt :

    b) voor de non-lineaire diensten, inzonderheid via een toegangscode gewaarborgd wordt dat minderjarigen in het zendgebied de uitzendingen normaliter niet kunnen zien of beluisteren of voor zover dat programma voorafgegaan wordt door de aanwezigheid gedurende de gehele uitzending van een visueel symbool in de elektronische programmagids.

  3. het laatste lid van het punt 2° wordt vervangen door hetgeen volgt :

    De Regering bepaalt de nadere regels voor de toepassing van de punten a) en b). Daarenboven, wordt ze ook ertoe gemachtigd aan de dienstenverdelers verplichtingen op te leggen die, wanneer er een beroep wordt gedaan op een systeem met toegangscode, noodzakelijk zijn om voor de werkelijke toepassing van de bepalingen bedoeld bij de punten a) en b) te zorgen.

    .

    Art. 2. § 1. In hoofdstuk II van titel V van hetzelfde decreet, wordt een eerste afdeling ingevoegd luidend « Afdeling één - Bescherming van minderjarigen in de verdeling van televisiediensten ».

    § 2. In hoofdstuk II van titel V van hetzelfde decreet, wordt vóór artikel 89 een afdeling II ingevoegd luidend « Afdeling II - Verdeling van televisiediensten over eenzelfde kanaal ».

    Art. 3. In afdeling één ingevoegd bij artikel 2, § 1, wordt een artikel 88bis ingelast, luidend als volgt :

    Art. 88bis. Wanneer hij over zijn aanbod aan televisiediensten meedeelt of over de programma's die de diensten uitmaken van het aanbod, moet de dienstenverdeler, in de communicatiedragers die hij gebruikt, de volgende boodschap ter...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT