19 APRIL 2014. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 15 maart 1968 houdende algemeen reglement op de technische eisen waaraan de auto's, hun aanhangwagens, hun onderdelen en hun veiligheidstoebehoren moeten voldoen

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

  1. Het ontwerp van koninklijk besluit dat ik de eer heb U voor te leggen, beoogt de wijziging van het koninklijk besluit van 15 maart 1968 houdende algemeen reglement op de technische eisen waaraan de auto's, hun aanhangwagens, hun onderdelen en hun veiligheidstoebehoren moeten voldoen.

    Het voornoemde koninklijk besluit van 15 maart 1968 eist momenteel een periodieke keuring bij de eerste inverkeerstelling van een voertuig van de categorieën M2, M3, N en O.

    In het geval van voertuigen die in het raam van de laatste fase van een meerfasentypegoedkeuringsprocedure aan een inspectie door een krachtens het koninklijk besluit van 23 december 1994 erkende instelling voor technische keuring, die ook als technische dienst is erkend, zijn onderworpen, heeft dit voorschrift tot gevolg dat er binnen een zeer korte tijdspanne twee keuringen worden geëist.

    Dit ontwerp van koninklijk besluit beoogt de verschuiving van de periodieke keuring voorafgaand aan de eerste inverkeerstelling van voertuigen van de categorieën M2, M3, N en O, die in het raam van de laatste fase van een meerfasentypegoedkeuringsprocedure een inspectie hebben ondergaan in een krachtens het koninklijk besluit van 23 december 1994 erkende instelling voor technische keuring, die ook als technische dienst is erkend.

    Voor deze voertuigen wordt de eerste periodieke keuring gelijktijdig met de inspectie in het raam van de laatste fase van een meerfasentypegoedkeuringsprocedure uitgevoerd. Deze twee inspecties vinden dus plaats tijdens dezelfde keuring.

    Bespreking van de artikelen

  2. Artikel 1 beoogt de invoeging van een punt 1° sexies na het punt 1° quinquies van artikel 23ter.

    Het punt 1° sexies bepaalt dat voor de voertuigen van de categorieën M2, M3, N en O die in het raam van de laatste fase van een meerfasentypegoedkeuringsprocedure een inspectie hebben ondergaan in een krachtens het koninklijk besluit van 23 december 1994 erkende instelling voor technische keuring, die ook als technische dienst is erkend, de eerste van de periodieke keuringen niet voor de eerste inverkeerstelling plaats heeft.

    In dit geval wordt de eerste periodieke keuring gelijktijdig uitgevoerd met de inspectie in het raam van de laatste fase van een meerfasentypegoedkeuringsprocedure.

    Voor deze voertuigen vinden de onderstaande periodieke keuringen plaats volgens een normale periodiciteit. Deze periodiciteit vangt aan op de datum van de eerste inverkeerstelling en niet op de datum van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT