25 MEI 2004. - Interministeriële conferentie. - Aanhangsel nr. 2 bij het Protocolakkoord nr. 2 gesloten op 1 januari 2003 tussen de Federale Overheid en de Overheden bedoeld in artikelen 128, 130, 135 en 138 van de Grondwet, betreffende het te voeren ouderenzorgbeleid, inzake de uitvoering van punt 9, van dit protocol : de overdracht en de uitwisseling van gegevens tussen de diensten van de Federale Overheid en de diensten van de Gemeenschappen en Gewesten

Gelet op de respectieve bevoegdheden waarover de Federale Overheid en de Overheden beodeld in artikel 128, 130 en 135 en 138 van de Grondwet, beschikken op het gebied van de ouderenzorgbeleid;

Overwegende dat het protocolakkoord gesloten tussen de Federale Overheid en de Gemeenschappen en Gewesten betreffende het te voeren ouderenzorgbeleid dat ondertekend werd in januari 2003, in zijn consideransen bepaalt dat de Gemeenschappen en Gewesten in het kader van hun bevoegdheden een specifieke wetgeving hebben ontwikkeld betreffende de procedures voor het verlenen van de erkenningen.

Overwegende met name dat punt 9 in de volgende beslissing voorziet :

De overdracht en de uitwisseling van gegevens tussen de diensten van de federale Overheid, in het bijzonder Sociale zaken, Volksgezondheid, Economische Zaken en het RIZIV en de diensten van de Gemeenschappen en de Gewesten moet gewaarborgd worden.

Overwegende dat door dit aanhangsel de Federale Overheid en de Gemeenschappen en Gewesten zich ertoe verbinden zich eensgezind in te spannen om deze doelstelling te realiseren.

Wordt overeengekomen wat volgt :

In de loop van 2005 zullen de Gemeenschappen en Gewesten, het RIZIV, de FOD Volksgezondheid en de FOD Economische Zaken, via internet, toegang hebben tot de volgende gegevens betreffende de rusthuizen, de rust- en verzorgingstehuizen en centra voor dagverzorging per individuele voorziening :

- Het aantal bewoners per afhankelijkheidscategorie (O, A, B, C, Cd) per kwartaal (gemiddeld). Die gegevens moeten een onderscheid maken tussen rechthebbenden en niet-rechthebbenden (bewoners die onder de DOSZ ressorteren, zelfstandigen in ROB, buitenlanders, OCMW-patiënten zonder RIZIV-dekking, Kas voor zeevarenden.)

- Het aantal voltijds equivalenten per kwartaal inzake het personeel, met name het verpleegkundig personeel, het verzorgingspersoneel (de zorgkundigen), het zogenaamd paramedisch personeel en de geneesheer-coördinator.

- De tegemoetkoming die de inrichting kan aanrekenen aan de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging (en de samenstellende bestanddelen) en het quotum aan dagen.

Het juridisch kader waarbinnen deze gegevensoverdracht kan plaatsvinden moet evenwel eerst worden onderzocht en desgevallend aangepast.

In de loop van 2005 zal de mogelijkheid worden onderzocht opdat de Gemeenschappen en Gewesten de gegevens betreffende de erkenningen van rustoorden, rust- en verzorgingstehuizen, dagcentra, centra voor dagverzorging...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT