Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 19 december 2002 tot aanduiding van de ambtenaren en de personen belast met het toezicht op de uitvoering van de bepalingen van de wetten, besluiten en reglementen van de Europese Unie die onder de bevoegdheid van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de ..., de 19 mars 2007

Artikel 1. Artikel 1 van het koninklijk besluit van 19 december 2002 tot aanduiding van de ambtenaren en de personen belast met het toezicht op de uitvoering van de bepalingen van de wetten, besluiten en reglementen van de Europese Unie die onder de bevoegdheid van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen vallen, waarvan de huidige tekst paragraaf 1 wordt, wordt aangevuld met de volgende paragraaf :

" § 2. De ambtenaren van de Algemene Directie Controle en Bemiddeling, evenals de ambtenaren van de Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid, afdeling Metrologie, Dienst Voorverpakkingen van de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie, zijn eveneens belast met het toezicht op de uitvoering van de besluiten genomen in uitvoering van de wet van 24 januari 1977 betreffende de bescherming van de gezondheid van de verbruikers op het stuk van de voedingsmiddelen en andere producten voor zover deze besluiten betrekking hebben op de etikettering en op de reclame van de voedingsmiddelen evenals van andere producten die in de voedselketen kunnen terechtkomen.

De ambtenaren van de Algemene Directie Controle en Bemiddeling zijn eveneens belast met het toezicht op de uitvoering van de genomen besluiten betreffende de samenstelling van voedingsmiddelen in uitvoering van artikel 2, eerste en tweede lid van voormelde wet van 24 januari 1977. "

Art. 2. De artikelen 2, 4, 5, 6 en 7 van het koninklijk besluit van 1 december 1977 tot aanwijzing van de ambtenaren en beambten belast met het toezicht op de voedingsmiddelen en andere producten, bedoeld in de wet van 24 januari 1977 worden opgeheven.

Art. 3. Onze Minister bevoegd voor Volksgezondheid en onze Minister bevoegd voor Economie zijn belast, ieder wat hem betreft, met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 19 maart 2007.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid,

R. DEMOTTE

De Minister van Economie, Energie, Buitenlandse Handel en Wetenschapsbeleid,

M. VERWILGHEN.

Aanhef

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 4 februari 2000 houdende oprichting van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, gewijzigd bij de wetten van 13 juli 2001, 24 december 2002, 22 december 2003, 9 juli...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT