9 OKTOBER 2017. - Ministerieel besluit tot goedkeuring van het bestek van het Instituut voor de nationale rekeningen betreffende de statistieken inzake de procedure bij buitensporige tekorten

De Minister van Economie,

Gelet op de wet van 21 december 1994 houdende sociale en diverse bepalingen, artikel 110,

Besluit :

Artikel 1. Het bestek betreffende de statistieken inzake de procedure bij buitensporige tekorten, opgemaakt door de Raad van bestuur van het Instituut voor de nationale rekeningen op 6 september 2017, gevoegd bij dit besluit wordt goedgekeurd.

Art. 2. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Brussel, 9 oktober 2017.

K. PEETERS

BIJLAGE

Bestek statistieken inzake de procedure bij buitensporige tekorten opgesteld ter uitvoering van artikel 110 van de wet van 21 december 1994 houdende sociale en diverse bepalingen

  1. Doel

    I.1 Dit bestek heeft tot doel het bepalen van de vorm, de kalender, de procedure voor de goedkeuring en publicatie van de statistieken inzake de procedure bij buitensporige tekorten zoals bepaald in artikel 108, j), van de wet van 21 december 2014 houdende sociale en diverse bepalingen.

    I.2 Als geassocieerde instelling van het INR is de Nationale Bank van België belast met het opstellen en het verspreiden van de gegevens betreffende de statistieken inzake de procedure bij buitensporige tekorten.

  2. Methodologische referentienormen

    II.1 De vorm van deze statistieken wordt bepaald door verordening (EG) nr.479/2009 van de Raad van 25 mei 2009 betreffende de toepassing van het aan het Verdrag tot oprichting van de Europese gemeenschap gehechte Protocol betreffende de procedure bij buitensporige tekorten en betreft lijsten, kennisgevingstabellen en aanvullende vragenlijsten in het kader van de buitensporige tekortenprocedure.

    II.2 De statistieken inzake de procedure bij buitensporige tekorten worden opgesteld conform de regels vastgelegd in de EG-verordening nr. 549/2013 van het Europees parlement en de Raad van 21 mei 2013 betreffende het Europees systeem van nationale en regionale rekeningen in de Europese Unie (ESR 2010).

    De methodologische voorschriften kunnen door Eurostat, als de Europese statistische autoriteit, worden vertaald naar praktische voorschriften en preferenties, die de lidstaten dienen te volgen. Eurostat kan opinies geven en beslissingen nemen inzake methodologie en kan hierbij het Committee on Monetary, Financial and Balance of Payments statistics (CMFB) raadplegen.

  3. Uitvoeringstermijn van de opdrachten

    III.1 De statistieken inzake de procedure bij buitensporige tekorten worden elk jaar vóór 1 april en vóór 1 oktober overgemaakt...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT