9 JULI 2020. - Wet tot wijziging van de wet van 21 februari 2003 tot oprichting van een Dienst voor alimentatievorderingen bij de FOD Financiën met het oog op de afschaffing van de inkomensvoorwaarde voor de toekenning van voorschotten op het onderhoudsgeld dat verschuldigd is aan kinderen en het toepasbaar maken van sommige bepalingen van het Wetboek van de minnelijke en gedwongen invordering van fiscale en niet-fiscale schuldvorderingen en tot wijziging van artikel 11 van de wet van 29 maart 2018 tot uitbreiding van de opdrachten en versterking van de rol van de fiscale bemiddelingsdienst (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamer van volksvertegenwoordigers heeft aangenomen en Wij bekrachtigen, hetgeen volgt :

HOOFDSTUK 1 - Inleidende bepaling

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

HOOFDSTUK 2 - Wijzigingen van de wet van 21 februari 2003 tot oprichting van een dienst voor alimentatievorderingen bij de FOD Financiën

Art. 2. Artikel 2, 3°, van de wet van 21 februari 2003 tot oprichting van een Dienst voor alimentatievorderingen bij de FOD Financiën wordt opgeheven.

Art. 3. In artikel 4 van dezelfde wet, vervangen bij de wet van 22 december 2003 en laatstelijk gewijzigd bij de wet van 13 april 2019, wordt paragraaf 1 opgeheven.

Art. 4. In artikel 7 van dezelfde wet, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in paragraaf 2, eerste lid worden de punten 1° en 2° opgeheven;

  2. in paragraaf 2 wordt het tweede lid opgeheven.

    Art. 5. In artikel 9 van dezelfde wet, gewijzigd bij de wetten van 22 december 2003 en 26 maart 2018, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  3. in paragraaf 2, worden de woorden "geeft bij aangetekende brief kennis van zijn beslissing aan de onderhoudsgerechtigde" vervangen door de woorden "geeft bij gewone zending kennis van zijn beslissing aan de onderhoudsgerechtigde". De kennisgeving heeft uitwerking vanaf de derde werkdag die volgt op de datum van haar verzending. Indien de onderhoudsgerechtigde een persoonlijk e-mailadres heeft meegedeeld, verzendt de Dienst voor alimentatievorderingen eveneens een kopie van de beslissing naar dit adres; deze verzending vervangt echter geenszins de kennisgeving van de beslissing bij gewone zending.";

  4. in paragraaf 3, worden de woorden "vanaf de datum van de kennisgeving" vervangen door de woorden "vanaf de uitwerkingsdatum van de kennisgeving".

    Art. 6. In artikel 10 van dezelfde wet, gewijzigd bij de wetten van 22 december 2003, 12 mei 2014, 26 maart 2018 en 11 februari 2019, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  5. in paragraaf 1, eerste lid, worden de woorden "geeft de Dienst voor alimentatievorderingen de onderhoudsplichtige bij aangetekende brief, ervan kennis" vervangen door de woorden "geeft de Dienst voor alimentatievorderingen de onderhoudsplichtige bij gewone zending ervan kennis";

  6. paragraaf 1, derde lid wordt vervangen als volgt:

    "De kennisgeving heeft uitwerking vanaf de derde werkdag die volgt op de datum van haar verzending.";

  7. paragraaf 2 wordt...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT