8 OKTOBER 2017. - Koninklijk besluit tot goedkeuring van de wijziging van de statuten van 'Mensura Kinderbijslag' VZW

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de Algemene kinderbijslagwet, artikel 26, derde lid;

Gelet op het koninklijk besluit van 3 mei 2006 tot goedkeuring van de wijziging van de statuten van het "Kinderbijslagfonds van Limburg";

Gelet op de beslissingen van de Buitengewone Algemene Vergadering van "Mensura Kinderbijslag" VZW van 15 december 2015 en 29 mei 2017;

Op de voordracht van de Minister van Sociale Zaken,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij:

Artikel 1. De wijziging van de statuten van "Mensura Kinderbijslag" VZW, aangenomen bij beslissingen van zijn Buitengewone Algemene Vergadering van 15 december 2015 en 29 mei 2017, wordt goedgekeurd.

Art. 2. Artikel 1 van de bijlage bij het koninklijk besluit van 3 mei 2006 tot goedkeuring van de wijziging van de statuten van het "Kinderbijslagfonds van Limburg", gewijzigd bij het koninklijk besluit van 20 september 2009, wordt vervangen als volgt:

"Artikel 1. De vereniging, opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk, draagt de benaming "Future Generations" VZW in het Frans "Future Generations" ASBL. De Nederlandse en Franse benamingen kunnen samen of afzonderlijk gebruikt worden.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1000 Brussel, Kartuizersstraat 45, in het gerechtelijke arrondissement Brussel.

Indien het belang van de leden en de rechthebbenden het vereist kan de algemene vergadering beslissen plaatselijke of gewestelijke bureau's op te richten."

Art. 2. Artikel 2 van de bijlage bij hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

Artikel 2. De vereniging heeft tot doel de gezinsbijslag overeenkomstig de Algemene kinderbijslagwet (AKBW) uit te keren ten behoeve van:

- het door haar leden tewerkgesteld of laatstelijk tewerkgesteld personeel over heel België;

- de zelfstandigen aangesloten bij een sociaal verzekeringsfonds waarmee de vereniging een conventie heeft afgesloten.

Art. 3. In artikel 4 van de bijlage bij hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. Het tweede lid wordt vervangen als volgt :

    "Het aantal leden is onbeperkt, evenwel met een minimum van 50 aangesloten werkgevers en sociale verzekeringsfondsen die samen ten minste 3000 personen tewerkstellen en zelfstandigen aangesloten hebben. De bijdrage van de leden is nihil onverminderd hetgeen voorzien is in de laatste alinea van dit artikel.

    Elke werkgever, natuurlijke - of rechtspersoon, en elk sociaal verzekeringsfonds dat onder toepassing van de Algemene kinderbijslagwet valt, kan als lid aanvaard worden. De aansluiting mag niet geweigerd worden aan een werkgever die er zich toe verbindt alle bepalingen van de statuten en reglementen na te leven, op...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT