8 FEBRUARI 2023. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de kader-collectieve arbeidsovereenkomst van 12 mei 2022, gesloten in het Aanvullend Paritair Comité voor de bedienden, voor de ondernemingsactiviteit 'steenbakkerij' betreffende de inrichting van een aanvullend pensioen (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Aanvullend Paritair Comité voor de bedienden;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen kader-collectieve arbeidsovereenkomst van 12 mei 2022, gesloten in het Aanvullend Paritair Comité voor de bedienden, voor de ondernemingsactiviteit "steenbakkerij" betreffende de inrichting van een aanvullend pensioen.

Art. 2. De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 8 februari 2023.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Werk,

P.-Y. DERMAGNE

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Aanvullend Paritair Comité voor de bedienden

Kader-collectieve arbeidsovereenkomst van 12 mei 2022

Ondernemingsactiviteit "steenbakkerij" - inrichting van een aanvullend pensioen (Overeenkomst geregistreerd op 18 juli 2022 onder het nummer 174187/CO/200)

HOOFDSTUK I. - Kader

Artikel 1. § 1. Deze kader-collectieve arbeidsovereenkomst wordt gesloten in het kader van hoofdstuk III (Bijzondere regeling), afdeling III (Aanvullend pensioen bedienden voor de Ondernemingsactiviteit) van de collectieve arbeidsovereenkomst van 1 juli 2019, gesloten in het Aanvullend Paritair Comité voor de bedienden betreffende de koopkracht in het kader van het koninklijk besluit van 19 april 2019 tot uitvoering van artikel 7, § 1 van de wet van 26 juli 1996 tot bevordering van de werkgelegenheid en tot preventieve vrijwaring van het concurrentievermogen (hierna "collectieve arbeidsovereenkomst van 1 juli 2019"), zoals gewijzigd bij collectieve arbeidsovereenkomst van 18 november 2021.

§ 2. Hierbij wordt rekening gehouden met artikel 14 eventueel van de wet betreffende de aanvullende pensioenen van 28 april 2003 (hierna "WAP"), het gemeenschappelijk advies van de Nationale Arbeidsraad van 12 februari 2014 met betrekking tot de geleidelijke opheffing van de verschillen in behandeling tussen arbeiders en bedienden inzake aanvullende pensioenen (advies nr. 1.893), het gemeenschappelijk advies van de Nationale Arbeidsraad van 17 december 2019 met betrekking tot een aantal gerezen interpretatieproblemen (advies nr. 2.155), het gemeenschappelijk advies van de Nationale Arbeidsraad van 15 juli 2021 betreffende de uitvoering van het afsprakenkader van de interprofessionele sociale partners van 25 juni 2021 (advies nr. 2.237) en de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 158 van de Nationale Arbeidsraad van 15 juli 2021 tot toewijzing van een deel van de loonmarge aan het wegwerken van het onderscheid tussen arbeiders en bedienden in aanvullende pensioenen.

HOOFDSTUK II. - Toepassingsgebied

Art. 2. Deze kader-collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de bedienden van de ondernemingen welke tot de bevoegdheid behoren van het Aanvullend Paritair Comité voor de bedienden en actief zijn in de ondernemingsactiviteit van de steenbakkerij, tenzij zij uitgesloten worden krachtens artikel 8 van deze kader-collectieve arbeidsovereenkomst.

Onder "bedienden" wordt verstaan : mannelijke en vrouwelijke bedienden.

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT