8 DECEMBER 2016. - Besluit van de Regering tot goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de commissie voor huisonderwijs

De Regering van de Duitstalige Gemeenschap,

Gelet op het decreet van 31 augustus 1998 betreffende de opdrachten toevertrouwd aan de inrichtende machten en aan het schoolpersoneel en houdende algemene pedagogische en organisatorische bepalingen voor de gewone en gespecialiseerde scholen, artikel 93.49, § 4, ingevoegd bij het decreet van 20 juni 2016;

Op de voordracht van de Minister van Onderwijs;

Na beraadslaging,

Besluit :

Artikel 1. Het als bijlage bijgevoegde huishoudelijk reglement, dat de commissie voor huisonderwijs op haar vergadering van 28 oktober 2016 heeft aangenomen, wordt goedgekeurd.

Art. 2. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het wordt aangenomen.

Art. 3. De minister bevoegd voor Onderwijs is belast met de uitvoering van dit besluit.

Eupen, 8 december 2016.

Voor de Regering van de Duitstalige Gemeenschap :

De Minister-President,

O. PAASCH

De Minister van Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek,

H. MOLLERS

BIJLAGE BIJ HET BESLUIT VAN DE REGERING VAN 8 DECEMBER 2016 TOT GOEDKEURING VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE COMMISSIE VOOR HUISONDERWIJS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE COMMISSIE VOOR HUISONDERWIJS

Artikel 1. Zetel van de commissie voor huisonderwijs

De zetel van de commissie voor huisonderwijs is gevestigd bij het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap, Gospertstraße 1, 4700 Eupen.

Art. 2. Bijeenroeping van de commissie voor huisonderwijs

De commissie voor huisonderwijs kan bijeengeroepen worden in de volgende gevallen :

- De onderwijsinspectie roept de commissie voor huisonderwijs bijeen, als ze bij drie opeenvolgende aangekondigde afspraken geen controles kan uitvoeren.

- De onderwijsinspectie roept de commissie voor huisonderwijs bijeen, als ze bij de tweede controle vaststelt dat de eisen en de kadervoorwaarden inzake huisonderwijs niet in overeenstemming zijn met het decreet.

- De onderwijsinspectie roept de commissie voor huisonderwijs bijeen, als ze na de eerste controle vaststelt dat het welzijn van het kind in gevaar zou kunnen zijn.

- De onderwijsinspectie roept de commissie voor huisonderwijs bijeen, als de personen belast met de opvoeding een aanvraag tot hervatting van het huisonderwijs hebben ingediend.

- Zowel de onderwijsinspectie als de personen belast met de opvoeding kunnen de commissie voor huisonderwijs bijeenroepen, als de personen belast met de opvoeding en de onderwijsinspectie geen onderlinge overeenstemming bereiken omtrent de vaststelling van compenserende onderwijsmaatregelen.

-...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT