6 JUNI 2019. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 18 december 2018, gesloten in het Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid, tot wijziging van het reglement van het aanvullend sectoraal pensioenstelsel voor de scheikundige nijverheid dat gevoegd is als bijlage 1 bij de collectieve arbeidsovereenkomst van 21 maart 2018 betreffende het aanvullend sectoraal pensioenstelsel voor de arbeiders van de scheikundige nijverheid (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 18 december 2018, gesloten in het Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid, tot wijziging van het reglement van het aanvullend sectoraal pensioenstelsel voor de scheikundige nijverheid dat gevoegd is als bijlage 1 bij de collectieve arbeidsovereenkomst van 21 maart 2018 betreffende het aanvullend sectoraal pensioenstelsel voor de arbeiders van de scheikundige nijverheid.

Art. 2. De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 6 juni 2019.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Werk,

K. PEETERS

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid

Collectieve arbeidsovereenkomst van 18 december 2018

Wijziging van het reglement van het aanvullend sectoraal pensioenstelsel voor de scheikundige nijverheid dat gevoegd is als bijlage 1 bij de collectieve arbeidsovereenkomst van 21 maart 2018 betreffende het aanvullend sectoraal pensioenstelsel voor de arbeiders van de scheikundige nijverheid (Overeenkomst geregistreerd op 21 januari 2019 onder het nummer 150122/CO/116)

Artikel 1. Toepassingsgebied

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de arbeiders die vallen onder het toepassingsgebied van de collectieve arbeidsovereenkomst van 21 maart 2018 betreffende het aanvullend sectoraal pensioenstelsel voor de arbeiders van de scheikundige nijverheid (registratienummer 146649/CO/116).

Art. 2. Aanpassing van het reglement omwille de wet van 27 juni 2018

2.1. Gelet op de wet van 27 juni 2018 inzake de omzetting van richtlijn 2014/50/EU van het Europees Parlement en de Raad van 16 april 2014 betreffende minimumvereisten voor de vergroting van de mobiliteit van werknemers tussen de lidstaten door het verbeteren van de verwerving en het behoud van aanvullende pensioenrechten, moet het reglement vanaf 1 januari 2019 aangepast worden.

2.2. Het eerste lid van artikel 7 van het reglement dient vanaf 1 januari 2019 vervangen te worden door het volgende lid :

"De reserves die opgebouwd zijn op de individuele rekeningen, zijn onmiddellijk verworven door de aangeslotene.".

2.3. In het eerste lid van artikel 8 van het reglement moet vanaf 1 januari 2019 de laatste zinssnede "voor zover hij rechten kan opeisen op de reserves" geschrapt worden.

In artikel 8 van het reglement moet vanaf 1 januari 2019 een nieuw derde lid ingevoegd worden dat luidt als volgt :

"Voormelde mogelijkheden gelden eveneens indien de verworven reserve lager is dan of gelijk aan 150 EUR (bedrag te indexeren volgens artikel 32, § 1, 5de lid van de WAP).".

Art. 3. Aanpassing van het reglement omwille van de gewijzigde regelgeving rond gegevensbescherming

Gelet op de gewijzigde regelgeving rond gegevensbescherming wordt artikel 14 van het reglement volledig vervangen door het volgende artikel :

"De inrichter verstrekt een aantal persoonsgegevens aan de pensioeninstelling om het sectorale pensioenstelsel te beheren. Zowel de inrichter als de pensioeninstelling verwerken deze persoonsgegevens in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving rond gegevensbescherming en meer in het bijzonder in overeenstemming met de verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en van de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van richtlijn 95/46/EG (AVG) en de reglementaire bepalingen genomen in uitvoering hiervan (onder andere de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens).

De persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het beheer van het sectorale pensioenstelsel, met uitsluiting van elk ander al dan niet commercieel oogmerk. De pensioeninstelling zal de persoonsgegevens niet langer bijhouden dan wat noodzakelijk is voor het beheer van het sectorale pensioenstelsel.

Iedere persoon van wie persoonsgegevens verwerkt worden, heeft in de mate dat dit is toegelaten door de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming, het recht op inzage van zijn persoonsgegevens en een kopie daarvan, het recht op verbetering, het recht op gegevenswissing, het recht op beperking van de verwerking, het recht op bezwaar en het recht op overdraagbaarheid van gegevens. Desgevallend heeft de persoon van wie persoonsgegevens verwerkt worden recht op intrekking van de toestemming, zonder dat de intrekking evenwel afbreuk doet aan de rechtsgeldigheid van de verwerking die was gebaseerd op toestemming vóór de intrekking ervan. Om zijn rechten uit te oefenen, moet hij zich in dat geval schriftelijk tot de pensioeninstelling richten met vermelding van de gewenste informatie, en daarbij een kopie recto van zijn identiteitskaart voegen.

De persoon van wie persoonsgegevens verwerkt worden, kan tot slot steeds een klacht indienen bij de toezichthoudende autoriteit. Deze kan gecontacteerd worden via gewone post op Drukpersstraat 35, 1000 Brussel, Belgium, telefonisch op +32 (0)2 274 48 00 of per e-mail op contact@apd-gba.be.".

Art. 4. Integrale vervanging van het reglement

De partijen bevestigen dat het reglement waarin voormelde wijzigingen werden doorgevoerd en dat als bijlage bij deze collectieve arbeidsovereenkomst is gevoegd vanaf 1 januari 2019 integraal het reglement vervangt dat gevoegd is als bijlage 1 bij de collectieve arbeidsovereenkomst van 21 maart 2018 betreffende het aanvullend sectoraal pensioenstelsel voor de arbeiders van de scheikundige nijverheid (registratienummer 146649/CO/116).

Art. 5. Duurtijd en opzeggingsmodaliteiten van deze collectieve arbeidsovereenkomst

Deze collectieve arbeidsovereenkomst treedt in werking op 1 januari 2019 en wordt gesloten voor een onbepaalde duur.

Deze collectieve arbeidsovereenkomst kan door elk van de partijen worden beëindigd, mits een opzegging van zes (6) maanden wordt betekend per aangetekend schrijven, gericht aan de voorzitter van het paritair comité.

Bijlage die integraal deel uitmaakt van deze collectieve arbeidsovereenkomst :

  1. Reglement 2018 van het aanvullend sectoraal pensioenstelsel voor de scheikundige nijverheid.

    Gezien om te worden gevoegd bij het koninklijk besluit van 6 juni 2019.

    De Minister van Werk,

    K. PEETERS

    Bijlage aan de collectieve arbeidsovereenkomst van 18 december 2018, gesloten in het Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid, tot wijziging van het reglement van het aanvullend sectoraal pensioenstelsel voor de scheikundige nijverheid dat gevoegd...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT