25 APRIL 2014. - Wet tot aanpassing in de fiscale wetgeving van de benamingen van de administraties van de Federale Overheidsdienst Financiën en houdende verscheidene andere wetswijzigingen (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamers hebben aangenomen en Wij bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepaling

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet.

HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992

Art. 2. In artikel 64bis, vierde lid, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, ingevoegd bij de wet van 22 juli 1993, worden de woorden "de administratie der directe belastingen" vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen".

Art. 3. In artikel 298, § 1, van hetzelfde Wetboek, vervangen bij de wet van 5 december 2001, worden de woorden "de administratie bevoegd voor de vestiging van de belasting" vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen".

Art. 4. In artikel 299 van hetzelfde Wetboek, vervangen bij de wet van 17 juni 2013, worden de woorden "de administratie bevoegd voor de vestiging van de inkomstenbelastingen" vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen".

Art. 5. In artikel 301, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, vervangen bij het koninklijk besluit van 20 december 1996, worden de woorden "de administratie van de belasting over de toegevoegde waarde, de registratie en domeinen" vervangen door de woorden "de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

Art. 6. In artikel 305, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, gewijzigd bij de wetten van 22 december 2008 en 17 juni 2013, worden de woorden "de administratie der directe belastingen" vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen".

Art. 7. In artikel 306 van hetzelfde Wetboek, vervangen bij de wet van 28 december 1992 en gewijzigd bij de wetten van 5 juli 1994 en 29 december 2010, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in § 1, tweede lid, worden de woorden "de administratie der directe belastingen" vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen";

  2. in de Franse tekst, §§ 2 en 3, worden de woorden "l'Administration" telkens vervangen door de woorden "l'administration".

    Art. 8. In artikel 307, § 1, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "de directeur-generaal van de directe belastingen" vervangen door de woorden "de administrateur-generaal van de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen".

    Art. 9. In artikel 311 van hetzelfde Wetboek, gewijzigd bij de wet van 5 juli 1994, worden de woorden "De directeur-generaal van de directe belastingen" vervangen door de woorden "De administrateur-generaal van de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen".

    Art. 10. In artikel 314 van hetzelfde Wetboek, gewijzigd bij de wetten van 28 december 1992, 6 juli 1994 en 14 april 2011, worden de woorden "de Administratie der directe belastingen" telkens vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen", de woorden "de administratie der directe belastingen" telkens vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen" en de woorden "het Ministerie van Financiën" telkens vervangen door de woorden "de Federale Overheidsdienst Financiën".

    Art. 11. In artikel 319, eerste en tweede lid, van hetzelfde Wetboek, vervangen bij de wet van 19 mei 2010, worden de woorden "de administratie der directe belastingen" vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen".

    Art. 12. In artikel 327, § 1, derde lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "de Administratie der directe belastingen" vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging, of deze belast met de inning en de invordering, van de inkomstenbelastingen".

    Art. 13. In artikel 331, tweede lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "de administratie der belastingen" vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen".

    Art. 14. In artikel 337 van hetzelfde Wetboek, gewijzigd bij de wetten van 6 juli 1994 en 15 maart 1999, worden de woorden "de administratie der directe belastingen" telkens vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging, of deze belast met de inning en de invordering, van de inkomstenbelastingen" en de woorden "administratie van het kadaster" telkens vervangen door de woorden "Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 15. In artikel 339, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "de administratie der directe belastingen" vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen".

    Art. 16. In artikel 341, tweede lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "de Administratie der directe belastingen" vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen".

    Art. 17. In artikel 344, § 2, van hetzelfde Wetboek, vervangen bij de wet van 28 juli 1992 en gewijzigd bij de wet van 22 juli 1993, worden de woorden "de Administratie der directe belastingen" vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen".

    Art. 18. In artikel 374, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, gewijzigd bij de wet van 15 maart 1999, worden de woorden "de administratie der directe belastingen" vervangen door de woorden "de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen".

    Art. 19. . In artikel 447, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "het Ministerie van Financiën" vervangen door de woorden "de Federale Overheidsdienst Financiën".

    Art. 20. In artikel 463, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "de Administratie der directe belastingen" vervangen door de woorden "de Algemene Administratie van de Fiscaliteit en de Algemene Administratie van de inning en de invordering" en de woorden "de Administratie van de bijzondere belastinginspectie" vervangen door de woorden "de Algemene Administratie van de Bijzondere Belastinginspectie".

    Art. 21. In artikel 469, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, de woorden "toevertrouwd aan de administratie der directe belastingen" worden vervangen door de woorden "toevertrouwd aan de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen en deze belast met de inning en de invordering van de inkomstenbelastingen".

    Art. 22. In artikel 470bis, van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij de wet van 22 december 1998, worden de woorden "administratie van de directe belastingen" telkens vervangen door de woorden "administratie belast met de inning en de invordering van de inkomstenbelastingen" en de woorden "de administratie van de thesaurie" vervangen door de woorden "de Algemene Administratie van de Thesaurie".

    Art. 23. In artikel 472, § 1, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "de administratie van het kadaster" vervangen door de woorden "de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 24. In artikel 473, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "de administratie van het kadaster" vervangen door de woorden "de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 25. In artikel 474 van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "de administratie van het kadaster" vervangen door de woorden "de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 26. In artikel 475 van hetzelfde Wetboek, gewijzigd bij de wet van 22 december 2009, worden de woorden "De administratie van het kadaster" vervangen door de woorden "De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 27. In artikel 476, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "van het kadaster" vervangen door de woorden "van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 28. In artikel 487, § 1, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "De administratie van het kadaster" vervangen door de woorden "De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 29. In artikel 494, § 1, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "de administratie van het kadaster" vervangen door de woorden "de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie".

    Art. 30. In artikel 496 van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "De administratie van het kadaster" vervangen door de woorden "De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie" en de woorden "de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT