5 MEI 2022. - Besluit van de Waalse Regering tot goedkeuring van het huishoudelijk reglement van het financieel en budgettair opvolgingscomité van FOREM

De Waalse Regering,

Gelet op het decreet van 6 mei 1999 betreffende de "Office wallon de la formation professionnelle et de l'emploi" (Waalse dienst voor beroepsopleiding en arbeidsbemiddeling), zoals gewijzigd;

Gelet op het decreet van 12 november 2021 betreffende de coaching- en oplossingsgerichte begeleiding van werkzoekenden, artikelen 34 tot 40;

Na beraadslaging,

Besluit :

Artikel 1. Het huishoudelijk reglement van het financieel en budgetair opvolgingscomité van FOREM, als bijlage bij dit besluit gevoegd, is goedgekeurd.

Art. 2. De Minister van de Vaardigheidscentra en de Minister van Werk en Vorming zijn belast met de uitvoering van dit besluit.

Namen, 5 mei 2022.

Voor de Regering :

De Minister-President,

E. Di Rupo

De Minister van Economie, Buitenlandse Handel, Onderzoek, Innovatie, Digitale Technologieën, Ruimtelijke Ordening, Landbouw, het "IFAPME", en de Vaardigheidscentra,

W. BORSUS

De Minister van Werk, Vorming, Gezondheid, Sociale Actie en Sociale Economie, Gelijke Kansen en Vrouwenrechten,

Ch. MORREALE

Bijlage

Huishoudelijk reglement van het financieel en budgetair opvolgingscomité van FOREM

HOOFDSTUK 1. - Oproepingen

Artikel 1. § 1. De Voorzitter roept de leden van de Raad op, evenals de personen die de vergaderingen met raadgevende stem bijwonen, en eventueel andere personen wier technische competentie vereist is bij één van de agendapunten voor de vergadering van de raad.

De Raad stelt voor elk jaar de datum en het uur van de gewone vergaderingen vast.

§ 2. Buitengewone zittingen kunnen bijeengeroepen worden als de voorzitter het nodig acht of op aanvraag van :

  1. minstens vijf gewone leden van de Raad;

  2. de Administrateur-generaal;

  3. de Regering, bij monde van één van haar commissarissen, de toezichthoudend Minister of de Regering zelf.

    De verzoeken tot oproeping worden schriftelijk aan de Voorzitter gericht of tijdens een vergadering van het beheerscomité ingediend. Zij vermelden de punten waarvan de inschrijving op de agenda gevraagd wordt.

    De Voorzitter bepaalt, na raadpleging van de Administrateur-generaal, de adjunct-administrateur-generaal en de directeurs-generaal, binnen de vijftien dagen na de aanvraag, het uur en de datum van de buitengewone zitting tenzij de aanvrager(s) met een latere datum instemmen.

    Art. 2. De oproeping wordt minstens acht dagen voor de vergadering aan de gewone en de plaatsvervangende leden gericht. In de oproeping wordt de agenda van de vergadering vermeld. De oproepingen worden verstuurd naar het adres waarvan door de leden kennis is gegeven aan het secretariaat van de raad. Daarin worden plaats en uur van de vergadering, evenals de agenda, opgegeven.

    De termijn van acht dagen kan bij spoed worden ingekort wanneer de administratie het feit verantwoordt dat het uitblijven van een advies het beheer van de dienst of de toestand van één van zijn gerechtigden in gevaar brengt. De oproeping kan via e-mail worden gericht, binnen een termijn van twee dagen voor het houden van de vergadering.

    Art. 3. § 1. De agenda wordt door de Voorzitter vastgesteld, in overleg met de Administrateur-generaal en de directeurs-generaal.

    Bij het openen van de vergadering wordt de agenda goedgekeurd. Deze kan worden aangevuld dan wel gewijzigd.

    Het lid...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT