5 JULI 2018. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 16 juni 2017, gesloten in het Paritair Subcomité voor de vezelcement, betreffende de bijdrage in het kader van de pensioenplannen (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Subcomité voor de vezelcement;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 16 juni 2017, gesloten in het Paritair Subcomité voor de vezelcement, betreffende de bijdrage in het kader van de pensioenplannen.

Art. 2. De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 5 juli 2018.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Werk,

K. PEETERS

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Subcomité voor de vezelcement

Collectieve arbeidsovereenkomst van 16 juni 2017

Bijdrage in het kader van de pensioenplannen

(Overeenkomst geregistreerd op 13 oktober 2017 onder het nummer 141965/CO/106.03)

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de werknemers van de ondernemingen die ressorteren onder het Paritair Subcomité voor de vezelcement.

Onder "werknemers" wordt verstaan : arbeiders en arbeidsters.

HOOFDSTUK II. - Algemene bepalingen

Art. 2. Alle werknemers die vanaf 1 januari 2005 met de werkgevers zoals bedoeld in artikel 1 van deze overeenkomst verbonden zijn of waren via een arbeidsovereenkomst voor arbeiders van onbepaalde duur, en die in het voorgaande refertejaar brutoloon ontvangen hebben, worden ambtshalve aangesloten bij de desbetreffende pensioenplannen.

HOOFDSTUK III. - Financiering

Art. 3. In het voordeel van de in artikel 2 bedoelde personen zal per maand een geïndividualiseerde bijdrage worden gestort ter financiering van een aanvulling van de wettelijke pensioenregeling. De totale jaarlijkse bijdrage per aangeslotene wordt vastgesteld op 100 EUR, te verhogen met kosten, taksen en lasten.

Deze jaarpremie wordt in voorkomend geval op volgende manier geprorateerd :

  1. De bijdrage gebeurt in verhouding tot de duur van de inschrijving van de aangeslotene op de aangiften van de RSZ, met prestaties en/of dagen begrepen in de eerste twaalf maanden arbeidsonderbreking en bedraagt een pro rata bedrag van 100 EUR per jaar, zijnde 8,33 EUR...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT