14 DECEMBER 2012. - Besluit van de Vlaamse Regering tot bepaling van de nadere regels voor de koppeling van geografische gegevensbronnen en geografische diensten in beheer van een derde partij aan het netwerk, vermeld in artikel 26 van het GDI-decreet en de toegang tot en het gebruik ervan door instanties

De Vlaamse Regering,

Gelet op het op het GDI-decreet van 20 februari 2009, artikel 28, tweede lid;

Gelet op het advies van de GDI-raad van 4 juni 2012;

Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 18 juli 2008;

Gelet op het advies van de SERV, gegeven op 19 september 2012;

Gelet op advies 52.314/3 van de Raad van State, gegeven op 20 november 2012, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 1°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973;

Op voorstel van de minister-president van de Vlaamse Regering;

Na beraadslaging,

Besluit :

HOOFDSTUK 1. - Toepassingsgebied

Artikel 1. Dit besluit regelt voor derde partijen de nadere voorwaarden waaronder geografische gegevensbronnen en geografische diensten, in beheer van die derde partijen, kunnen gekoppeld worden aan het netwerk, vermeld in artikel 26 GDI-decreet. Tevens regelt dit besluit de voorwaarden voor de toegang tot en het gebruik door instanties van deze geografische gegevensbronnen en geografische diensten gekoppeld aan het netwerk.

Derde partijen zijn iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of een groepering ervan als vermeld in artikel 3, 2°, van het GDI-decreet van 20 februari 2009.

Instanties zijn elke instantie als vermeld in artikel 3, 1°, van het GDI-decreet van 20 februari 2009.

AGIV is het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen, opgericht bij het decreet van 7 mei 2004 houdende de oprichting van het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigde agentschap "Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen".

HOOFDSTUK 2. - Voorwaarden voor de koppeling van de geografische gegevensbronnen en geografische diensten aan het netwerk

Art. 2. Elke derde partij die een geografische gegevensbron en geografische dienst beheert, kan die koppelen aan het netwerk als ze de volgende voorwaarden in acht neemt :

  1. de metagegevens worden ingediend met de toepassing die het AGIV ter beschikking stelt;

  2. de geografische gegevensbron en de geografische dienst voldoen aan de technische voorwaarden, overeenkomstig artikel 28 van het decreet van 20 februari 2009 betreffende de Geografische Data-Infrastructuur Vlaanderen.

    De stuurgroep GDI-Vlaanderen oordeelt of de koppeling van de geografische gegevensbron en de geografische dienst in beheer van een derde partij, nuttig is voor de taken van algemeen belang van de instanties.

    De geografische gegevensbronnen en geografische diensten in beheer van een derde partij, moeten voor een periode van minstens drie jaar gekoppeld worden aan het netwerk.

    De derde partij die haar geografische gegevensbron en geografische dienst wil koppelen aan het netwerk, moet daarvoor met het AGIV een overeenkomst sluiten waarvan het model is opgenomen in de bijlage die bij dit besluit is gevoegd. De derde partij dient daarvoor een aanvraag in met het formulier dat het AGIV ter beschikking stelt.

    De geografische gegevensbronnen en geografische diensten die gekoppeld zijn aan het netwerk, worden opgenomen in de GDI-catalogus die AGIV bijhoudt.

    HOOFDSTUK 3. - Verstrekking van toegang tot de geografische...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT