4 APRIL 2016. - Ministerieel besluit houdende benoeming, hernieuwing van mandaat en ontslag van leden van commissies van toezicht

De Minister van Justitie,

Gelet op de Grondwet, artikelen 37 en 108;

Gelet op het koninklijk besluit van 21 mei 1965 houdende het algemeen reglement van de strafinrichtingen, artikel 138quinquies, ingevoegd bij koninklijk besluit van 4 april 2003 en gewijzigd bij koninklijk besluit van 29 september 2005, en artikel 138decies, ingevoegd bij koninklijk besluit van 4 april 2003 en vervangen bij koninklijk besluit van 29 september 2005;

Gelet op de voordracht van de Commissie van toezicht bij de gevangenis van Arlon van 1 september 2015;

Gelet op de voordracht van de Commissie van toezicht bij de gevangenis van Lantin van 27 januari 2016;

Gelet op de voordracht van de Commissie van toezicht bij de gevangenis van Mechelen van 10 november 2015 en 15 februari 2016;

Gelet op de voordracht van de Commissie van toezicht bij de gevangenis van Merksplas van 15 oktober 2015;

Gelet op de voordracht van de Commissie van toezicht bij de Inrichting tot bescherming van de maatschappij van Paifve van 26 oktober 2015;

Gelet op de voordracht van de Commissie van toezicht bij de gevangenis van Turnhout van 22 september 2015;

Gelet op de voordracht van de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen van 23 februari 2016;

Overwegende dat mevrouw Claire Leemans de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid advocaat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar hoedanigheid van beschikbare advocaat die tot luisteren bereid is.

Overwegende dat mevrouw Camille Zigrand de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar opleiding als criminoloog en haar luisterbereidheid.

Overwegende dat mevrouw Griet Van Eetveld de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar opleiding als criminologe en haar ervaring in een OCMW.

Overwegende dat de heer Hans De Vliegher de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als directeur van een voorziening van de bijzondere jeugdbijstand.

Overwegende dat mevrouw Kaat Lewyllie de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar theoretische kennis van de criminologische wetenschappen en haar stage in het strafrechtssysteem.

Overwegende dat de heer Louis Favril de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als doctoraatsonderzoeker op het thema "suïcidaal gedrag in de gevangeniscontext".

Overwegende dat mevrouw Farah Focquaert de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als wetenschappelijke onderzoeker in de wijsbegeerte, met aandacht voor kwetsbare individuen.

Overwegende dat de heer Christian Beerten de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid magistraat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als gewezen magistraat en zijn luisterbereidheid.

Overwegende dat de heer Steven Vancraeyveldt de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid magistraat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege zijn ervaring als advocaat en magistraat.

Overwegende dat mevrouw Michèle Loquifer de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid magistraat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als magistraat en haar opleiding criminologie.

Overwegende dat mevrouw Cécile Saint-Ghislain de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als directeur van een rust- en verzorgingstehuis.

Overwegende dat mevrouw Marianne Renson-Salme de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid magistraat van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring als magistraat in de rechtbank van eerste aanleg.

Overwegende dat mevrouw Reinhilde Deboutte de gevraagde bekwaamheden voor de aanwijzing als lid van een Commissie van toezicht heeft, vanwege haar ervaring...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT