3 SEPTEMBER 2021. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van bijlage 3 bij het besluit van de Vlaamse Regering van 16 september 2016 tot vaststelling van de algemene erkennings- en subsidiëringsvoorwaarden voor de georganiseerde sportsector, wat betreft de toevoeging van muaythai - kickboksen aan de sporttakkenlijst

Rechtsgrond

Dit besluit is gebaseerd op:

- het decreet van 10 juni 2016 houdende de erkenning en subsidiëring van de georganiseerde sportsector, artikel 9, eerste lid.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld:

- De Inspectie van Financiën heeft zijn advies gegeven op 27 mei 2021.

- De SARC heeft advies gegeven op 1 juli 2021.

- Er is op 12 juli 2021 bij de Raad van State een aanvraag ingediend voor een advies binnen dertig dagen, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973. Het advies is niet meegedeeld binnen die termijn. Daarom wordt artikel 84, § 4, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973, toegepast.

Motivering

Dit besluit is gebaseerd op het volgende motief:

- Muaythai - kickboksen beantwoordt aan alle voorwaarden, vermeld in artikel 9, eerste lid, van het decreet van 16 juni 2016 houdende de erkenning en subsidiëring van de georganiseerde sportsector, om als sporttak te kunnen worden opgenomen worden op de sporttakkenlijst. Met het oog op de finaliteit van de sporttakkenlijst, namelijk de subsidiëring van sportfederaties, is het opportuun om de sporttak muaythai - kickboksen op te nemen op de sporttakkenlijst. VKBMO vzw kan in aanmerking komen voor subsidiëring.

Initiatiefnemer

Dit besluit wordt voorgesteld...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT