29 OKTOBER 2015. - Decreet houdende wijziging van de wet van 27 december 1994 houdende instemming met het akkoord inzake de heffing van rechten voor het gebruik van bepaalde wegen door zware vrachtwagens, ondertekend te Brussel op 9 februari 1994, tussen de Regeringen van de Bondsrepubliek Duitsland, het Koninkrijk België, het Koninkrijk Denemarken, het Groothertogdom Luxemburg en het Koninkrijk der Nederlanden en tot invoering van een Eurovignet, overeenkomstig Richtlijn 93/89/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 25 oktober 1993 (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Artikel 8 van de wet van 27 december 1994 houdende instemming met het akkoord inzake de heffing van rechten voor het gebruik van bepaalde wegen door zware vrachtwagens, ondertekend te Brussel op 9 februari 1994, tussen de Regeringen van de Bondsrepubliek Duitsland, het Koninkrijk België, het Koninkrijk Denemarken, het Groothertogdom Luxemburg en het Koninkrijk der Nederlanden en tot invoering van een Eurovignet, overeenkomstig Richtlijn 93/89/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 25 oktober 1993, vervangen bij de wet van 10 juni 2001 en gewijzigd bij het decreet van 28 november 2013, wordt aangevuld met een paragraaf 3, luidend als volgt:

§ 3. In afwijking van paragraaf 1, ten aanzien van de beslissing van België, akkoordsluitende partij van het Akkoord van 9 februari 1994 bedoeld in artikel 1, om de belasting van het gebruiksrecht te beëindigen en een tolheffing in te voeren voor 1 april 2016, waardoor het gemeenschappelijk belastbaar grondgebied inzake het gebruiksrecht wordt gewijzigd, wordt elk verworven eurovignet tussen 1 november 2015 en 31 maart 2016 voor de wagens bedoeld in artikel 4, tweede lid, verschuldigd in verhouding tot het jaarlijkse bedrag, voor achtereenvolgende dagen vanaf de dag waarop het voertuig op de openbare weg rijdt tot 31 maart 2016.

De Waalse Regering bepaalt de formule voor de berekening van het bedrag van het eurovignet bedoeld in het eerste lid, alsook de modaliteiten voor de toepassing van dit lid in geval van schrapping, wijziging of vervanging van het belastbaar voertuig.

Art. 2. Paragraaf 2 van artikel 12 van dezelfde wet, ingevoegd bij de wet van 10 juni 2001 en gewijzigd bij de decreten van 18 december 2003 en 28 november 2013, wordt vervangen door de volgende bepaling :

§ 2. Voor de bij artikel 4, tweede lid, bedoelde voertuigen wordt :

op aanvraag van de belastingschildigde :

1° een evenredige teruggave van het eurovignet verleend ten belope van de periodes van inactiviteit van het voertuig tijdens de belastbare periode. Dit bedrag is gelijk aan één of twee twaalfde van het jaarbedrag naargelang de periodes van inactiviteit van het voertuig respectievelijk minstens dertig of zestig dagen bedragen;

1°bis. In afwijking van punt 1°, ten aanzien van de beslissing van België, akkoordsluitende partij van het Akkoord van 9 februari 1994 bedoeld in artikel 1, om de belasting van het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT