29 MAART 2018. - Decreet tot wijziging van de artikelen L1122-6, L1123-5, L1123-32, L2212-9 en L2212-42 van het Wetboek van de plaatselijke democratie en de decentralisatie en tot invoeging van een artikel L2212-50bis (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Waalse Regering, bekrachtigen hetgeen volgt : -

Artikel 1. Artikel L1122-6 van het Wetboek van de plaatselijke democratie en de decentralisatie wordt vervangen als volgt :

"Art. L1122-6. § 1. Het gemeenteraadslid kan verlof nemen wegens de geboorte of de adoptie van een kind. Hij deelt zijn verlof schriftelijk aan het gemeentecollege mede met vermelding van de aanvangs- en einddatum. De duur van het verlof is maximum 20 weken. Het verlof eindigt uiterlijk 20 weken na de geboorte of de adoptie.

§ 2. In het kader van een ziekte die een afwezigheid veroorzaakt, en die door een medisch attest van arbeidsongeschiktheid van minstens drie maanden wordt gestaafd, kan het gemeenteraadslid verlof nemen tijdens de hele duur die door het attest gedekt is. Het lid deelt zijn verlof schriftelijk aan het gemeentecollege mede, vergezeld van het medisch attest.

§ 3. Het gemeenteraadslid van wie een lid van zijn gezin tot en met de tweede graad op basis van een medisch attest :

- aan een ziekte lijdt die een afwezigheid ingevolge arbeidsongeschiktheid van minstens drie maanden veroorzaakt;

- bijstand of verzorging vereist;

- een palliatieve verzorging nodig heeft,

kan verlof nemen tijdens de hele duur die door het attest gedekt is. Het lid deelt zijn verlof schriftelijk aan het gemeentecollege mede, vergezeld van het medisch attest.

§ 4. Ter gelegenheid van een verblijf in het buitenland van minstens drie maanden en maximum één jaar in beroepsmatig verband, dat door zijn werkgever of in het kader van een vrij beroep of van een activiteit van zelfstandige door een verklaring op erewoord bevestigd wordt, kan het gemeenteraadslid verlof nemen. Het lid deelt zijn verlof schriftelijk aan het gemeentecollege mede, vergezeld van de bewijsstukken. Het verlof mag niet hoger zijn dan één jaar per mandaatperiode.

§ 5. Ter gelegenheid van een verblijf in het buitenland van minstens drie maanden en maximum één jaar in een academisch kader, dat door zijn onderwijsinstelling wordt bevestigd, kan het gemeenteraadslid verlof nemen. Het lid deelt zijn verlof schriftelijk aan het gemeentecollege mede, vergezeld van de bewijsstukken. Het verlof mag niet hoger zijn dan één jaar per mandaatperiode.

§ 6. Ter gelegenheid van de verloven bedoeld in de §§ 1 tot 5 gaat de gemeenteraad tot de vervanging van het gemeenteraadslid voor de duur van het verlof over indien de meerderheid van de leden van de fractie waartoe hij behoort, erom...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT