28 NOVEMBER 2019. - Ordonnantie houdende diverse bepalingen in het kader van de overname van de dienst van de verkeersbelastingen en van de onroerende voorheffing door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Het Brusselse Hoofdstedelijke Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen, het geen volgt :

TITEL 1. - Inleidende bepaling

Artikel 1. Deze ordonnantie regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 39 van de Grondwet.

TITEL 2. - Bepalingen houdende de wijziging van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992 en van het Wetboek van de met inkomstenbelastingen gelijkgestelde belastingen in het kader van de overname van de dienst van de verkeersbelasting op de autovoertuigen en de belasting op de inverkeerstelling

HOOFDSTUK 1. - Wijzigingsbepalingen van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992

Art. 2. De door de Titel 2 van deze ordonnantie doorgevoerde wijzigingen zijn uitsluitend van toepassing voor wat betreft :

1° de verkeersbelasting op de autovoertuigen ;

2° de belasting op de inverkeerstelling.

In afwijking van het eerste lid zijn de wijzigingen aangebracht door artikelen 54 tot 63 ook van toepassing op de onroerende voorheffing.

Art. 3. In de Franse versie van artikel 298 van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen 1992, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

1° in paragraaf 1 worden de woorden « le dirigeant de l'ad- ministration en charge de l'établissement des impôts sur les revenus ou par le fonctionnaire délégué par lui » vervangen door de woorden « l'agent statutaire ou contractuel désigné par le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale » ;

2° in paragraaf 2 worden de woorden « les fonctionnaires chargés du recouvrement » vervangen door de woorden « l'agent statutaire ou contractuel désigné à cette fin par le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale ».

Art. 4. In de Nederlandse versie van artikel 298 van hetzelfde Wetboek, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

1° in paragraaf 1 worden de woorden « de leidinggevende ambtenaar van de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen of door de door hem gedelegeerde ambtenaar » vervangen door de woorden « de statutaire of contractuele agent aangewezen door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering » ;

2° in paragraaf 2 worden de woorden « de ambtenaren belast met de invordering » vervangen door de woorden « de statutaire of contractuele agent hiervoor aangeduid door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering ».

Art. 5. In de Franse versie van artikel 300, § 1, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden « Le Roi » vervangen door de woorden « Le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale ».

Art. 6. In de Nederlandse versie van artikel 300, § 1, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden « De Koning » vervangen door de woorden « De Brusselse Hoofdstedelijke Regering ».

Art. 7. In de Franse versie van artikel 302, derde lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden « Le Roi » vervangen door de woorden « Le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale ».

Art. 8. In de Nederlandse versie van artikel 302, derde lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden « De Koning » vervangen door de woorden « De Brusselse Hoofdstedelijke Regering ».

Art. 9. In de Franse versie van artikel 323 van hetzelfde Wetboek, worden de woorden « L'administration » vervangen door de woorden « Le service désigné par le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale ».

Art. 10. In de Nederlandse versie van artikel 323 van hetzelfde Wetboek, worden de woorden « De administratie » vervangen door de woorden « De dienst aangewezen door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering ».

Art. 11. Artikel 335 van hetzelfde Wetboek, wordt vervangen als volgt :

Alle directies die ressorteren onder de dienst aangewezen door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering zijn gehouden alle in hun bezit zijnde toereikende, ter zake dienende en niet overmatige inlichtingen ter beschikking te stellen aan alle statutaire of contractuele agenten aangeduid door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, voor zover die gegevens bijdragen tot de vervulling van de opdracht van die ambtenaren tot de vestiging of de invordering van eender welke door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geheven belasting.

Elke statutaire of contractuele agent van de dienst aangewezen door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, die regelmatig werd belast met een controle- of onder- zoeksopdracht, is van rechtswege gemachtigd alle toereikende, ter zake dienende en niet overmatige inlichtingen te vragen, op te zoeken of in te zamelen die bijdragen tot de vestiging of de invordering van eender welke, andere, door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geheven belasting.

.

Art. 12. Artikel 336 van hetzelfde Wetboek, wordt vervangen als volgt :

Elke inlichting, stuk, proces-verbaal of akte, in het uitoefenen van zijn functie ontdekt of bekomen door een contractuele of statutair agent van de dienst aangewezen door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, hetzij rechtstreeks, hetzij door tussenkomst van een der in de artikelen 327 en 328 aangeduide diensten, besturen, vennootschappen, verenigingen, instellingen of inrichtingen, kan door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden ingeroepen voor het opsporen van elke krachtens de belas- tingwetten verschuldigde som.

.

Art. 13. In de Franse versie van artikel 337 van hetzelfde Wetboek, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

1° in het eerste lid, worden de woorden « de l'administration en charge de l'établissement, ou celle en charge de la perception et du recouvrement, des impôts sur les revenus » vervangen door de woorden « du service désigné par le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale » ;

2° de woorden « Les fonctionnaires de l'administration en charge de l'établissement, ou celle en charge de la perception et du recouvrement, des impôts sur les revenus », de woorden « les personnes appartenant aux services à qui l'administration en charge de l'établissement, ou celle en charge de la perception et du recouvrement, des impôts sur les revenus » telkens vervangen door de woorden « Les agents statutaires ou contractuels désignés par le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale » ;

3° in het derde lid, worden de woorden « Les fonctionnai- res de l'administration en charge de l'établissement des impôts sur les revenus, » vervangen door de woorden « Les agents statutaires ou contractuels désignés par le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale » en de woorden « de l'agence fédérale de la dette, telle que prévue par la loi du 25 octobre 2016 portant création de l'agence fédérale de la dette et suppression du Fonds des rentes » vervangen door de woorden « de l'Agence de la dette de la Région de Bruxelles-Capitale ».

Art. 14. In de Nederlandse versie van artikel 337 van hetzelfde Wetboek, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

1° in het eerste lid, worden de woorden « van de administratie belast met de vestiging, of deze belast met de inning en de invordering, van de inkomstenbelastingen » vervangen door de woorden « de dienst aangewezen door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering » ;

2° de woorden « De ambtenaren van de administratie belast met de vestiging, of deze belast met de inning en de invordering, van de inkomstenbelastingen » en de woorden « Personen die deel uitmaken van diensten waaraan de administratie belast met de vestiging, of deze belast met de inning en de invordering, van de inkomstenbelastingen » worden telkens vervangen door de woorden « De statutaire of contractuele agenten aangeduid door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering » ;

3° in het derde lid, worden de woorden « De ambtenaren van de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen » vervangen door de woorden « De statutaire of contractuele agenten aangeduid door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering » en de woorden « Federaal Agentschap van de Schuld, zoals opgericht bij de Wet van 25 oktober 2016 houdende de oprichting van het Federaal Agentschap van de Schuld en opheffing van het Rentefonds » worden vervangen door de woorden « Agentschap van de Schuld van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ».

Art. 15. In de Franse versie van artikel 340, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden « l'administration » vervangen door de woorden « le service désigné par le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale » en de woorden « du Service public fédéral Finances » worden vervangen door de woorden « du service désigné par le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale ».

Art. 16. In de Nederlandse versie van artikel 340, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden « de administratie » en de woorden « de Federale Overheidsdienst Financiën » vervangen door de woorden « de dienst aangewezen door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering ».

Art. 17. In de Franse versie van artikel 355, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden « l'administration » vervangen door de woorden « le service désigné par le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale » en worden de woorden « du conseiller général de l'admi- nistration en charge de l'établissement des impôts sur les revenus ou du fonctionnaire délégué par lui » vervangen door de woorden « de l'agent statutaire ou contractuel désigné à cette fin par le Gouvernement de la Région de Bruxelles-Capitale ».

Art. 18. In de Nederlandse versie van artikel 355, eerste lid, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden « de administratie » vervangen door de woorden « de dienst aangewezen door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering » en worden de woorden « van de adviseur-generaal van de administratie belast met de vestiging van de inkomstenbelastingen of van de door hem gedelegeerde ambtenaar » vervangen door de woorden « van de statutaire of contractuele agent hiervoor aangeduid door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering ».

Art. 19. In de Franse versie van artikel 356 van hetzelfde Wetboek, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

1° in het eerste lid, worden de woorden « du conseiller général de l'administration en charge de l'établissement des impôts sur les revenus ou du fonctionnaire délégué par lui » vervangen door de woorden «...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT