27 MEI 2014. - Wet houdende instemming met de Overeenkomst betreffende het eengemaakt octrooigerecht, gedaan te Brussel op 19 februari 2013. - Addendum

VERKLARING van het Koninkrijk België betreffende de proceduretaal voor de lokale afdeling gevestigd in Brussel

Op 6 juni 2014 heeft het Koninkrijk België zijn bekrachtigingsakte betreffende de bovenvermelde Overeenkomst neergelegd bij het Secretariaat-generaal van de Europese Unie, de depositaris van de Overeenkomst, in overeenstemming met artikel 84 van die Overeenkomst.

Het Koninkrijk België verklaart het volgende:

- In overeenstemming met artikel 49, eerste en tweede lid, van de Overeenkomst betreffende een eengemaakt octrooigerecht en met artikel 88 van de wet van 29 juni 2016 houdende diverse bepalingen inzake Economie, zijn de proceduretalen voor de lokale afdeling van het Eengemaakt Octrooigerecht, gevestigd in Brussel, het Nederlands, het Frans, het Duits en het Engels.

- In overeenstemming met regel 14, lid 2(b), van het Reglement voor de procesvoering van het Eengemaakt Octrooigerecht, wordt in het kader van een procedure voor de lokale afdeling van dit gerecht, gevestigd in Brussel, tegen een verweerder met domicilie of hoofdvestiging in België in een gebied met meerdere officiële talen, en wanneer de vordering krachtens artikel 33, § 1, punt a), van de Overeenkomst betreffende een eengemaakt octrooigerecht voor geen enkele andere lokale of regionale afdeling kan worden ingesteld, de procedure gevoerd in een van de officiële talen van dat gebied, naar keuze van de verweerder. Wanneer er twee of meer verweerders zijn met domicilie of hoofdvestiging in een gebied met meerdere officiële talen, kan de eiser de taal kiezen uit de desbetreffende officiële talen van de verweerders.

- In overeenstemming met regel 14, lid 2(b), van het Reglement voor de procesvoering van het Eengemaakt Octrooigerecht, wordt in het kader van een procedure voor de lokale afdeling van dit gerecht, gevestigd in Brussel, tegen een verweerder met domicilie of hoofdvestiging in België in een gebied met één officiële taal, en wanneer de vordering krachtens artikel 33, § 1, punt a), van de Overeenkomst betreffende een eengemaakt octrooigerecht voor geen enkele andere lokale of regionale afdeling kan worden ingesteld, de procedure gevoerd in de officiële taal van dat gebied. Wanneer er twee of meer verweerders zijn met domicilie of hoofdvestiging in België in verschillende taalgebieden, kan de eiser de taal kiezen uit de desbetreffende officiële talen.

- In overeenstemming met regel 14, lid 2(c), van het Reglement voor de procesvoering van het Eengemaakt...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT