27 APRIL 2020. - Decreet tot wijziging van het decreet van 21 december 1987 tot aanmoediging van het verzorgd gebruik van de Duitse taal op school

Het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt:

Artikel 1. Het opschrift van het decreet van 21 december 1987 tot aanmoediging van het verzorgd gebruik van de Duitse taal op school wordt vervangen als volgt:

"Decreet tot toekenning van een jaarlijkse prijs voor bijzondere schoolprestaties op het gebied van de beheersing van de Duitse taal".

Art. 2. De artikelen 1 tot 4 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 11 mei 2009, worden vervangen als volgt:

Artikel 1 - Doelstelling

Het Parlement verleent jaarlijks prijzen aan leerlingen en lerenden uit de eindklassen van alle door de Duitstalige Gemeenschap georganiseerde of gesubsidieerde onderwijsinstellingen, opleidingsinstellingen en instellingen voor voortgezette opleiding die de Duitse taal mondeling en schriftelijk bijzonder goed beheersen.

Art. 2 - Voorwaarden

§ 1 - Er worden prijzen uitgereikt aan de leerlingen of lerenden die:

1. in het vak 'Duits' de beste resultaten behaald hebben en

2. hun studiegetuigschrift in een eindklas krijgen.

In afwijking van het eerste lid, 1°, worden in de muziekacademie prijzen uitgereikt aan leerlingen die de beste resultaten hebben behaald in de afdeling 'Taal en Theater'.

In afwijking van het eerste lid, 2°, mogen in het gespecialiseerd onderwijs prijzen worden uitgereikt aan leerlingen die wel een afsluitend attest van schoolbezoek krijgen, maar geen studiegetuigschrift behalen.

§ 2 - Per onderwijsinstelling, opleidingsinstelling en instelling voor voortgezette opleiding wordt telkens één enkele prijs uitgereikt voor alle eindklassen binnen één en hetzelfde onderwijsniveau en binnen één en dezelfde onderwijsvorm.

In afwijking van het eerste lid wordt in het basisonderwijs in elke instelling telkens één prijs per eindklas uitgereikt.

Art. 3 - Uitvoering

Het Bureau voert dit decreet uit en bepaalt in het bijzonder:

1. de aard van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT