27 APRIL 2017. - Verordening voor de promotie van de Franstalige Brusselse toneel- en dansvoorstellingen in het buitenland, genaamd « promotie in het buitenland »

De Vergadering van de Franse Gemeenschapscommissie heeft aangenomen en Wij, het College, bekrachtigen en verkondigen hetgeen volgt:

Artikel 1. Binnen de grenzen van de begrotingskredieten kan een subsidie worden toegekend aan de professionele toneel- en dansverenigingen volgens de regels bepaald door deze verordening.

Art. 2. Er kan per kalenderjaar en per subsidietype slechts één subsidieaanvraag worden ingediend door een theater- en/of toneelgezelschap, waarbij een coproductie wordt beschouwd als een volwaardige aanvraag.

De namen en adressen van de financiële partners en coproducteurs die bij dit project zijn betrokken, en een copie van het coproductiecontract dienen te worden verstrekt.

Art. 3. Op straffe van uitsluiting dient elke subsidieaanvraag te worden ingediend bij de Franstalige Gemeenschapscommissie ten laatste op 30 september van het kalenderjaar, via het formulier voor de aanvraag van een subsidie met betrekking tot de Promotie in het Buitenland dat zich in bijlage van deze verordening bevindt.

Elke aanvraag dient bovendien te worden ingediend ten laatste één maand, dag tot dag, v~~r het vertrek van de voorstelling(en) naar het buitenland.

Art. 4. § 1. Voor de toepassing van deze verordening, dient men te verstaan onder :

  1. Toneelgezelschap : gesubsidieerd theater, niet gesubsidieerd theater, vereniging zonder winstgevend doel die een activiteit uitoefent op toneelgebied.

  2. Dansgezelschap : gesubsidieerd dansgezelschap, niet gesubsidieerd dansgezelschap, vereniging zonder winstgevend doel die een activiteit uitoefent in de danssector.

§ 2. De subsidie kan enkel worden toegekend aan toneel- en dansgezelschappen waarvan de maatschappelijke zetel zich in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevindt en die er hun hoofdactivietit uitoefenen, en die kunnen beschouwd worden als uitsluitend onder de bevoegdheid vallend van de Franse Gemeenschapscommissie overeenkomstig artikel 127 van de Grondwet.

§ 3. Voor haar activiteiten en haar beheer gebruikt het toneel- of dansgezelschap de Franse taal.

Art. 5. De toneel- of dansgezelschappen dienen een aanvraag in te dienen bij de Franse Gemeenschapscommissie, enkel met een formulier voor de aanvraag tot toekenning van een subsidie met betrekking tot de Promotie in het Buitenland dat zich in bijlage van deze verordening bevindt, en een dossier samenstellen dat de volgende stukken bevat :

- een volledig artistiek-, pers-, of verspreidingsdossier met betrekking tot de toneel- of...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT