27 APRIL 2017. - Verordening inzake de toegang tot stages van artistieke praktijk op beroepsniveau in de toneelsector voor jonge acteurs/actrices, realisatoren/realisatrices, en scenografen genaamd « Acteursfonds'

De Vergadering van de Franse Gemeenschapscommissie heeft aangenomen en Wij, het College, bekrachtigen en verkondigen hetgeen volgt:

Artikel 1. Binnen de grenzen van de begrotingskredieten kan een subsidie worden toegekend aan de theaters en toneelgezelschappen in het kader van de aanwerving, voor een maximum duur van 3 maanden (3 x 26 werkdagen) van jonge acteurs/actrices, realisatoren, regisseurs en scenografen die hun studies hebben voleindigd in een Franstalige kunstschool volgens de regels hierna bepaald.

Art. 2. Er kan per kalenderjaar en per subsidietype slechts één subsidieaanvraag worden ingediend door een theater en/of een toneelgezelschap, waarbij een coproductie wordt beschouwd als een volwaardige aanvraag.

De namen en adressen van de financiële partners en coproducteurs die bij dit project zijn betrokken, en een copie van het coproductie-contract dienen te worden verstrekt.

Art. 3. Op straffe van uitsluiting dient elke subsidieaanvraag te worden ingediend via het `aanvraagformulier voor de toekenning van een subsidie bij het Acteursfonds' dat zich in bijlage van deze verordening bevindt, bij de Franse Gemeenschapscommissie ten laatste op 30 april van het kalenderjaar waarin de voorstelling en de repetities plaatshebben.

Art. 4. § 1. Toneelgezelschap : gesubsidieerd theater, niet gesubsidieerd theater, vereniging zonder winstgevend doel die een activiteit uitoefent op toneelgebied.

§ 2. De subsidie kan enkel worden toegekend aan toneelgezelschappen waarvan de maatschappelijke zetel zich in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevindt en die er hun hoofdactiviteit uitoefenen, en die kunnen beschouwd worden als uitsluitend onder de bevoegdheid vallend van de Franse Gemeenschapscommissie overeenkomstig artikel 127 van de Grondwet.

§ 3. Voor haar activiteiten en haar beheer gebruikt het toneelgezelschap de Franse taal.

§ 4. De toneelvoorstelling waarvoor de stagiair wordt aangeworven dient gecreëerd te worden en zich af te spelen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Art. 5. § 1er. Een theater of een toneelgezelschap kan een subsidieaanvraag indienen voor maximum 3 stagiairs per spektakel. De maximumduur per stagiair bedraagt 78 dagen en de totale aanvraag voor 3 stagiair(e)s mag de 234 dagen stage niet overtreffen.

§ 2. In het kader van het verloop van de stage wordt gevraagd dat een beroepsartiest die reeds wordt tewerkgesteld door het theater of door het toneelgezelschap wordt aangesteld als peter van de stagiair. Per stagiair wordt slechts één peter aangesteld en omgekeerd. De...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT