27 APRIL 2017. - Verordening tot ontwikkeling van de initiatie tot theater en dans bij het schoolpubliek door middel van activiteiten genaamd 'schoolinitiatie'

De Vergadering van de Franse Gemeenschapscommissie heeft aangenomen en Wij, het College, bekrachtigen en verkondigen hetgeen volgt:

Artikel 1. Binnen de perken van de beschikbare kredieten, kan een subsidie worden verleend aan de beroepstoneelgezelschappen en de beroepsdansgezelschappen volgens de regels en voorwaarden die werden vastgelegd door deze verordening.

Art. 2. Er kan slechts één subsidieaanvraag per kalenderjaar en per soort van subsidie worden ingediend door eenzelfde theater en/of toneelgezelschap. Een coproductie wordt uitgebreid tot een volwaardige subsidieaanvraag.

De namen en adressen van de financiële partners en van de betrokken coproducenten bij het project, evenals een kopie van het contract voor coproductie dienen te worden afgeleverd.

Art. 3. De aanvraag dient te worden ingediend vanaf dat de activiteiten zijn gepland, bevestigd of reeds verwezenlijkt. Er dient verplicht een volledig pedagogisch dossier bij de aanvraag te worden gevoegd. Het volledige dossier en de verantwoordingsstukken zullen worden ingediend bij de Franse Gemeenschapscommissie uiterlijk drie maanden na de activiteit.

Elke subsidieaanvraag wordt, op straffe van verval, uiterlijk op 30 september van het kalenderjaar waarin het spektakel en de activiteiten plaatsvinden, ingediend bij de Franse Gemeenschapscommissie via de formulieren die zich bevinden in bijlagen 1 en 2 van deze verordening.

Indien alle activiteiten reeds hebben plaatsgevonden, wordt elke subsidieaanvraag uiterlijk op 30 september van het jaar waarin het spektakel en de activiteiten plaatsvinden ingediend bij de Franse Gemeenschapscommissie via de volledige formulieren die zich bevinden in de bijlagen 1 tot 6 van deze verordening.

Art. 4. § 1. Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder:

  1. Theatergezelschap: gesubsidieerd theater, niet-gesubsidieerd theater, vereniging zonder winstoogmerk die een activiteit van theatrale aard uitoefent.

  2. Dansgezelschap: gesubsidieerd dansgezelschap, niet-gesubsidieerd dansgezelschap, vereniging zonder winstoogmerk die een activiteit binnen de danssector uitoefent.

§ 2. De subsidie kan slechts worden toegekend aan theatergezelschappen en dansgezelschappen waarvan de hoofdzetel zich bevindt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Bovendien moeten ze daar hun hoofdactiviteit uitoefenen en moeten ze worden beschouwd als een materie die uitsluitend valt onder de bevoegdheden van de Franse Gemeenschapscommissie, overeenkomstig het artikel...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT