25 MAART 2016. - Decreet houdende wijziging van diverse bepalingen betreffende de pensioenen van de vastbenoemde personeelsleden van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie en hun rechtverkrijgenden (1)

Het Vlaams Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Decreet houdende wijziging van diverse bepalingen betreffende de pensioenen van de vastbenoemde personeelsleden van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie en hun rechtverkrijgenden

Hoofdstuk 1. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

Hoofdstuk 2. - Wijzigingen van het decreet van 13 april 1999 tot regeling van de rechtspositie van het statutair en het contractueel personeel van het VRT-Filharmonisch orkest en het VRT-koor

Art. 2. In artikel 4, § 1, tweede lid, van het decreet van 13 april 1999 tot regeling van de rechtspositie van het statutair en het contractueel personeel van het VRT-Filharmonisch orkest en het VRT-koor, gewijzigd bij het decreet van 5 juli 2013, worden de woorden "aan het Pensioenfinancieringsorganisme Statutairen VRT" vervangen door de woorden "voor de pensioenen van de statutaire personeelsleden".

Art. 3. In artikel 6 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 5 juli 2013, worden de woorden "voor de statutaire personeelsleden aan het Pensioenfinancieringsorganisme Statutairen VRT" vervangen door de woorden "voor de pensioenen van de statutaire personeelsleden".

Hoofdstuk 3. - Wijzigingen van het decreet van 25 april 2014 betreffende de rustpensioenen, toegekend aan de vastbenoemde personeelsleden van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie en betreffende de overlevingspensioenen, toegekend aan de rechtverkrijgenden van die personeelsleden

Art. 4. In artikel 2 van het decreet van 25 april 2014 betreffende de rustpensioenen, toegekend aan de vastbenoemde personeelsleden van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie en betreffende de overlevingspensioenen, toegekend aan de rechtverkrijgenden van die personeelsleden, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. de zinsnede "ter uitvoering van de wet van 21 juli 1844 op de burgerlijke en kerkelijke pensioenen, de wet van 15 mei 1984 houdende maatregelen tot harmonisering in de pensioenregelingen en de wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen" wordt opgeheven;

  2. er wordt een tweede lid toegevoegd, dat luidt als volgt :

    "In dit decreet worden onder de VRT ook alle rechtsvoorgangers van die organisatie begrepen.".

    Art. 5. In artikel 4 van hetzelfde decreet wordt de zinsnede "de Administratieve Gezondheidsdienst, verbonden aan de Federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu" vervangen door de woorden "het medisch controleorgaan, aangesteld door de raad van bestuur van de VRT".

    Art. 6. In artikel 5 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. het eerste lid wordt vervangen door wat volgt :

    "Alle prestaties, vóór 1 januari 1998 geleverd onder arbeidsovereenkomst in dienst van de VRT in contractuele of tijdelijke functies, ongeacht of daarin overeenkomstig het administratief personeelsstatuut van de VRT een vaste benoeming mogelijk is of niet, worden in aanmerking genomen voor de opening van het recht op pensioen en voor de berekening ervan, op voorwaarde dat de prestaties gevolgd worden door een vaste benoeming.";

  4. tussen het eerste lid en het tweede lid worden drie leden ingevoegd, die luiden als volgt :

    "In afwijking van het eerste lid worden de contractuele prestaties, verstrekt in de hoedanigheid van een personeelslid van de VRT als vermeld in artikel 27, eerste lid, dat, bij de omzetting van zijn statutaire tewerkstelling in een contractuele tewerkstelling, geen afstand heeft gedaan van de statutaire en financiële toestand die het had bij de aanvang van die contractuele tewerkstelling, in aanmerking genomen voor de opening van het recht op pensioen en voor de berekening ervan, ook al worden ze verstrekt na 31 december 1997 en worden ze niet gevolgd door een vaste benoeming.

    De contractuele prestaties die in de hoedanigheid van een personeelslid van de VRT als vermeld in artikel 27, tweede of derde lid, worden verstrekt na de datum waarop de betrokkene, bij of na de omzetting van zijn statutaire tewerkstelling in een contractuele tewerkstelling, ontslag heeft verkregen als vastbenoemd personeelslid en aldus volledig afstand heeft gedaan van de statutaire en financiële toestand die hij had bij de aanvang van die contractuele tewerkstelling, komen niet in aanmerking voor de opening van het recht op pensioen, noch voor de berekening ervan, ook al worden ze gevolgd door een vaste benoeming. Die contractuele prestaties komen uitsluitend in aanmerking voor de berekening van het gegarandeerd globaal pensioeninkomen, vermeld in artikel 27, tweede lid, als ze verstrekt worden vóór de ingangsdatum van het pensioen.

    Het derde lid doet, wat betreft de opening van het recht op het vervroegd pensioen, geen afbreuk aan de toepassing van artikel 46, § 1, tweede lid, 1°, van de wet van 15 mei 1984 houdende maatregelen tot harmonisering in de pensioenregelingen.".

    Art. 7. In artikel 6 van hetzelfde decreet worden tussen de datum "1 januari 1995" en de woorden "in dienst zijn getreden" de woorden "bij de VRT" ingevoegd.

    Art. 8. Artikel 8 van hetzelfde decreet wordt vervangen door wat volgt :

    "Art. 8. § 1. Bij de vereffening van de pensioenen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT