25 FEBRUARI 2022. - Decreet betreffende de Vervoersautoriteit (1)

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt:

Decreet betreffende de Vervoersautoriteit

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid.

Art. 2. In dit decreet wordt verstaan onder:

  1. decreet Basisbereikbaarheid van 26 april 2019: het decreet van 26 april 2019 betreffende de basisbereikbaarheid;

  2. Departement Mobiliteit en Openbare Werken: het departement binnen het homogene beleidsdomein, vermeld in artikel 28, § 1, van het besluit van de Vlaamse Regering van 3 juni 2005 met betrekking tot de organisatie van de Vlaamse administratie, waaraan de beleidsondersteunende opdrachten inzake mobiliteit worden toevertrouwd;

  3. Vlaamse Codex Overheidsfinanciën: de Vlaamse Codex Overheidsfinanciën van 29 maart 2019;

  4. Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn: de rechtspersoon die opgericht is bij het decreet van 31 juli 1990 betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaamse Vervoermaatschappij - De Lijn.

    HOOFDSTUK 2. - Personeel

    Art. 3. Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken kan de personeelsleden van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn die kunnen worden ingezet voor specifieke regietaken die verband houden met het lijngebonden openbaar vervoer en het vervoer op maat, overnemen onder de voorwaarden die de Vlaamse Regering bepaalt.

    Als bij de overname van de personeelsleden, vermeld in het eerste lid, blijkt dat ze een hogere geldelijke beloning krijgen dan de beloning die voor eenzelfde functie bij het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van toepassing is, behouden de betrokken personeelsleden de beloning die op het moment van de overname geldt, zonder afbreuk te doen aan de wettelijke mechanismen inzake de aanpassing van de lonen aan de evolutie van de consumptieprijzen, tot op het ogenblik dat de beloning overeenstemt met de lonen die voor eenzelfde functie bij het Departement Mobiliteit en Openbare Werken gelden. Als binnen het Departement Mobiliteit en Openbare Werken eenzelfde functie niet aanwezig is, bepaalt de Vlaamse Regering de salarisschalen van de personeelsleden, vermeld in het eerste lid.

    De personeelsleden, vermeld in het eerste lid, kunnen alleen worden...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT