24 JUNI 2019. - Ministerieel besluit tot vervanging van de bijlage bij het ministerieel besluit van 25 oktober 2010 houdende erkenning van een interprofessionele organisme voor de controle op de samenstelling van melk en houdende goedkeuring van het normatieve document betreffende de controle op de samenstelling van koemelk die door de producenten aan de erkende kopers geleverd wordt

De Minister van Landbouw,

Gelet op het Waalse Landbouwwetboek, artikel D.164;

Gelet op het besluit van de Waalse Regering van 29 januari 2009 betreffende de controle op de samenstelling van melk, de betaling van melk door de kopers aan de producenten en de erkenning van de interprofessionele organismen, gewijzigd bij het ministerieel besluit van 29 april 2019;

Gelet op het ministerieel besluit van 25 oktober 2010 houdende erkenning van een interprofessionele organisme voor de controle op de samenstelling van melk en houdende goedkeuring van het normatieve document betreffende de controle op de samenstelling van koemelk die door de producenten aan de erkende kopers geleverd wordt;

Gelet op het overleg tussen de gewestelijke Regeringen en de federale overheid van 23 mei 2019,

Besluit :

Artikel 1. De bijlage bij dit besluit vervangt de bijlage bij het ministerieel besluit van 25 oktober houdende erkenning van een interprofessionele organisme voor de controle op de samenstelling van melk en houdende goedkeuring van het normatieve document betreffende de controle op de samenstelling van koemelk die door de producenten aan de erkende kopers geleverd wordt, gewijzigd bij het ministerieel besluit van 24 juni 2013.

Art. 2. Dit besluit treedt in werking op 1 september 2019.

Namen, 24 juni 2019.

R. COLLIN

BIJLAGE

"Comité du Lait a.s.b.l."

Normatief document betreffende de controle op de samenstelling van koemelk die door de producenten aan de erkende kopers geleverd wordt.

  1. Algemene inleiding.

    1.1. Dit normatieve document is vastgesteld in toepassing van artikel 11, 4°, van het besluit van de Waalse Regering (zie 2.1).

    1.2. Dit normatieve document beschrijft de methode die de kopers, de producenten en het interprofessionele organisme (zie 2.3) moeten volgen voor de controle op de samenstelling van koemelk die door de producenten aan de erkende kopers in het in artikel 2 van dit besluit bedoelde territoriale district geleverd wordt.

    1.3. Alles wat niet in het normatieve document voorzien is, wordt door de toepassing van het besluit van de Waalse Regering geregeld.

    1.4. De modaliteiten betreffende de praktische uitvoering van dit normatieve document worden door het interprofessionele organisme bepaald in overeenstemming met, enerzijds, de andere interprofessionele organismen die in België erkend worden overeenkomstig ofwel het besluit van de Waalse Regering, ofwel een met dat besluit gelijkwaardige wetgeving die in de andere Gewesten van België van toepassing is, en, anderzijds, met de representatieve beroepsorganisaties van de kopers en producenten.

    1.5. De modaliteiten betreffende de praktische uitvoering van dit normatieve document liggen ter inzage op de website (www.comitedulait.be) van het interprofessionele organisme. Ze worden door het interprofessionele organisme aan de melkproducent en aan de koper op hun gewoon verzoek medegedeeld.

    1.6. De modaliteiten betreffende de praktische uitvoering van dit normatieve document worden bij elke bijwerking medegedeeld aan de in artikel 1, 3°, van het besluit van de Waalse Regering bedoelde dienst.

  2. Begripsomschrijvingen

    2.1. Het besluit van de Waalse Regering: het besluit van de Waalse Regering van 29 januari 2009 betreffende de controle op de samenstelling van melk, de betaling van melk door de kopers aan de producenten en de erkenning van de interprofessionele organismen, gewijzigd bij de besluiten van de Waalse Regering van 21 maart 2013 en 10 december 2015, en bij het ministerieel besluit van 29 april 2019.

    2.2. De begripsomschrijvingen van artikel 1 van het besluit van de Waalse Regering zijn van toepassing op dit document.

    2.3. Het interprofessioneel organisme : het "Comité du Lait a.s.b.l.", interprofessioneel organisme belast met de controle op de samenstelling van koemelk die door de producenten aan de erkende kopers geleverd wordt.

    2.4. 0>Het territoriale district bedoeld in artikel 2 van dit besluit.

    2.5. De tankwagen: het ophalingsvoertuig gebruikt voor de ophaling van melk in het territoriale district.

    2.6. De chauffeur (van de tankwagen): de persoon die verantwoordelijk is voor het nemen van het monster en, bij uitbreiding, voor de ladingverrichtingen tijdens de ophaling.

    2.7. De maandelijkse indeling:

    2.7.1. voor het vetgehalte en het eiwitgehalte gaat het om het gemiddelde gehalte bedoeld in bijlage 2, D, 3, e°, van het besluit van de Waalse Regering en berekend over de leveringen van één maand;

    2.7.2. voor het vriespunt gaat het om het resultaat bedoeld in bijlage 2, C, 1, 2°, van het besluit van de Waalse Regering;

    2.7.3. voor de criteria betreffende de kwaliteit van koemelk bepaald in het koninklijk besluit van 21 december 2006 betreffende de controle van de kwaliteit van de rauwe melk en de erkenning van de interprofessionele organismen gaat het om de resultaten bedoeld in bijlage 2, C, 1, 3° tot 5°, van het besluit van de Waalse Regering;

    2.7.3.1. totale kiemen: het begrip "totale kiemen" benoemt de telling van de micro-organismen om de bacteriologische kwaliteit te bepalen. De maandelijkse indeling is het resultaat bedoeld in bijlage 2, C, 1, 3°, van het besluit van de Waalse Regering; elke koper stelt met de interprofessionele organisme, drie maanden voor de datum van uitvoering, het aantal daadwerkelijke resultaten en de periode voor de berekening van het maandelijks resultaat van al zijn producenten;

    2.7.3. somatische cellen: de maandelijkse indeling is het resultaat bedoeld in bijlage 2, C, 1, 4°, van het besluit van de Waalse Regering; elke koper stelt met de interprofessionele organisme...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT