24 DECEMBER 2020. - Koninklijk besluit houdende de toekenning aan de gemeente of aan de meergemeentepolitiezone van een federale dotatie inzake de kosten voor het jaar 2020 ten gevolge van de implementatie van het sectoraal akkoord van 13 september 2018

VERSLAG AAN DE KONING

Sire,

Het ontwerp van koninklijk besluit dat ik de eer heb te Uwer ondertekening voor te leggen, betreft de toekenning van een dotatie aan de gemeente of aan de meergemeentepolitiezone om tussen te komen in de kosten voor de lokale politie gedurende het jaar 2020 ten gevolge van de implementatie van het sectoraal akkoord dat op 13 september 2018 werd afgesloten en dat een vereenvoudiging van het premiestelsel beoogt, evenals enkele specifieke baremacorrecties op basis van een toetsing met vergelijkbare en intussen geëvolueerde functies binnen het federale openbare ambt.

Het artikel 41bis van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus (WGP), voorziet in de mogelijkheid voor de federale overheid om specifieke dotaties toe te kennen aan de politiezones.

De paramaters voor de federale basisdotatie en de federale bijkomende dotatie werden vastgelegd in het kader van de politiehervorming en de hierop volgende tegensprekelijke debatten en analyse inzake de `aanvaardbare meerkost' in 2002. Op het moment van het in werking treden van de maatregelen van het sectoraal akkoord lag de structurele federale financiering dus al vast.

Om tegemoet te komen aan de meerkost waarmee de politiezones in het kader van de implementatie van het sectoraal akkoord werden geconfronteerd en die niet in rekening was gebracht bij de bepaling van de federale basisdotatie en de bijkomende federale dotatie, heeft de federale Regering beslist om voor 2020, net als voor het jaar 2019, een financiële tussenkomst ten gunste van de politiezones te leveren.

De eerste maatregel als gevolg van het sectoraal akkoord is in werking getreden op 1 juli 2019 en betreft de verhoging van de loonschalen B4 en B5.

Op 1 juli 2020 is een nieuwe maatregel van het sectoraal akkoord in werking getreden, met name de verhoging van de loonschaal M4.1 en de CALog loonschalen BB1, BB2.2, BB3.2 en BB4.2.

Het totaalbedrag dat wordt toegekend voor het jaar 2020, wordt verhoudingsgewijs verdeeld onder de 185 politiezones op basis van het aantal personeelsleden die op datum van 31 december 2019 per politiezone onder de loonschalen B4 en B5 vallen en op basis van het aantal personeelsleden die op datum van 30 juni 2020 onder de loonschalen M4.1, BB1, BB2.2, BB3.2 en BB4.2 vallen.

De cijfergegevens die voor deze verdeling werden gebruikt, zijn afkomstig van het Secretariaat van de geïntegreerde politie, gestructureerd op twee niveaus (SSGPI) en werden ter bevestiging voorgelegd aan de politiezones.

De bedragen van de desbetreffende dotatie voor het jaar 2020 worden vermeld in de bijlage bij dit besluit.

Ik heb de eer te zijn,

Sire,

Van Uwe Majesteit,

de zeer eerbiedige en zeer getrouwe dienaar,

De Minister van Binnenlandse Zaken, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing,

  1. VERLINDEN

    24 DECEMBER 2020. - Koninklijk besluit houdende de toekenning aan de gemeente of aan de meergemeentepolitiezone van een federale dotatie inzake de kosten voor het jaar 2020 ten gevolge van de implementatie van het sectoraal akkoord van 13 september 2018

    FILIP, Koning der Belgen,

    Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

    Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus, de artikelen 41bis en 41ter;

    Gelet...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT