24 JUNI 2013. - Decreet houdende maatregelen inzake onderwijs en werkgelegenheid - 2013

Het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van het koninklijk besluit van 15 april 1958 houdende bezoldigingsregeling van het onderwijzend, wetenschappelijk en daarmee gelijkgesteld personeel van het Ministerie van Openbaar Onderwijs

Artikel 1. In artikel 16, § 1, A, van het koninklijk besluit van 15 april 1958 houdende bezoldigingsregeling van het onderwijzend, wetenschappelijk en daarmee gelijkgesteld personeel van het Ministerie van Openbaar Onderwijs wordt de bepaling onder a), vervangen bij het decreet van 19 maart 2012, aangevuld als volgt :

", alsook alle werkelijke diensten die een personeelslid heeft verricht in een instelling voor de opvang van kinderen tussen drie en zes jaar die door een territoriale entiteit van een lidstaat va de Europese Unie georganiseerd, gesubsidieerd of erkend is."

Art. 2. In artikel 17, § 5, van hetzelfde koninklijk besluit, ingevoegd bij het decreet van 19 maart 2012, worden de woorden " §§ 1 en 2" vervangen door de woorden " §§ 1, 2 en 4".

Art. 3. In artikel 18 van hetzelfde koninklijk besluit wordt de bepaling onder e), vervangen bij het decreet van 23 maart 2009, opgeheven.

HOOFDSTUK 2. - Wijziging van het koninklijk besluit van 29 augustus 1966 houdende het statuut van de leden van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de rijksinrichtingen voor kleuteronderwijs, voor lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs

Art. 4. Artikel 14, 1°, van het koninklijk besluit van 29 augustus 1966 houdende het statuut van de leden van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de rijksinrichtingen voor kleuteronderwijs, voor lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs wordt vervangen als volgt :

1° voldoen aan de voorwaarde vermeld in artikel 12, eerste lid, 8°;

HOOFDSTUK 3. - Wijziging van het koninklijk besluit van 29 augustus 1966 tot vaststelling en indeling van de ambten van het administratief personeel van de Rijksinrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs

Art. 5. Artikel 1, eerste lid, van het koninklijk besluit van 29 augustus 1966 tot vaststelling en indeling van de ambten van het administratief personeel van de Rijksinrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs, laatstelijk gewijzigd bij het decreet van 16 januari 2012, wordt aangevuld met volgend ambt :

"administratieve coördinator".

Het tweede lid, 1°, van hetzelfde artikel, laatstelijk gewijzigd bij het decreet van 16 januari 2012, wordt aangevuld met volgend wervingsambt :

"administratieve coördinator".

HOOFDSTUK 4. - Wijziging van het koninklijk besluit van 19 juni 1967 tot vaststelling van de bekwaamheidsbewijzen vereist van de kandidaten voor de wervingsambten van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de Rijksinrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs

Art. 6. Artikel 1 van het koninklijk besluit van 19 juni 1967 tot vaststelling van de bekwaamheidsbewijzen vereist van de kandidaten voor de wervingsambten van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de Rijksinrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs, laatstelijk gewijzigd bij het decreet van 28 juni 2010, wordt aangevuld met een bepaling onder 2quinquies, luidende :

"2quinquies - administratieve coördinator : minstens een getuigschrift van het hoger secundair onderwijs".

HOOFDSTUK 5. - Wijziging van het koninklijk besluit van 8 december 1967 genomen ter uitvoering van artikel 3 van het koninklijk besluit van 28 februari 1967 houdende vaststelling van de administratieve stand van de leden van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de rijksinrichtingen voor kleuteronderwijs, voor lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs

Art. 7. Artikel 21 van het koninklijk besluit van 8 december 1967 genomen ter uitvoering van artikel 3 van het koninklijk besluit van 28 februari 1967 houdende vaststelling van de administratieve stand van de leden van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de rijksinrichtingen voor kleuteronderwijs, voor lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs wordt aangevuld met de volgende zin :

Als de opzegging uitgaat van het personeelslid, kan de opzeggingstermijn minder dan een maand bedragen indien de inrichtende macht daarmee instemt en de goede werking van de dienst hierdoor niet in het gedrang komt.

Art. 8. Artikel 26, tweede lid, van hetzelfde koninklijk besluit wordt aangevuld met de volgende zin :

Zodra het personeelslid de leeftijd van 50 jaar bereikt, heeft het recht op verlof voor verminderde prestaties wegens persoonlijke aangelegenheden, zonder beperking in de tijd.

Art. 9. Artikel 28 van hetzelfde koninklijk besluit wordt aangevuld met een lid, luidende :

In afwijking van het eerste lid kan de opzeggingstermijn, als de opzegging uitgaat van het personeelslid, minder dan een maand bedragen indien de inrichtende macht daarmee instemt en de goede werking van de dienst hierdoor niet in het gedrang komt.

HOOFDSTUK 6. - Wijziging van het koninklijk besluit van 2 oktober 1968 tot vaststelling en rangschikking van de ambten der leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch en psychosociaal personeel bij de inrichtingen voor kleuteronderwijs, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, en van de ambten der leden van de inspectiedienst belast met het toezicht op deze inrichtingen

Art. 10. Artikel 6, Dbis), van het koninklijk besluit tot vaststelling en rangschikking van de ambten der leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch personeel bij de inrichtingen voor kleuteronderwijs, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, en van de ambten der leden van de inspectiedienst belast met het toezicht op deze inrichtingen, laatst gewijzigd bij het decreet van 25 mei 2009, wordt aangevuld met een bepaling onder b), luidende :

b) selectieambten

1° coördinator van een gewone secundaire school.

De bepaling onder G), a), van hetzelfde artikel, ingevoegd bij het decreet van 23 maart 2009 en gewijzigd bij het decreet van 27 juni 2011, wordt aangevuld met een bepaling onder 1.1.1, luidende :

"1.1.1 leerkracht voor altviool"

Art. 11. Hoofdstuk 2 van hetzelfde koninklijk besluit, ingevoegd bij het decreet van 31 augustus 2000 en gewijzigd bij het decreet van 25 mei 2009, wordt aangevuld met een artikel 6.1, luidende :

"Art. 6.1 - De bevorderingsambten vermeld in artikel 6, A) tot G), zijn niet deelbaar."

Art. 12. In artikel 9.1, a), van hetzelfde koninklijk besluit, ingevoegd bij het decreet van 11 mei 2009, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in de bepaling onder 2° wordt de punt op het einde van de zin vervangen door een kommapunt;

  2. het artikel wordt aangevuld met een bepaling onder 3°, luidende :

    3. adviseur voor schoolpsychologie.

    Art. 13. Artikel 10, eerste lid, 10°, van hetzelfde koninklijk besluit wordt opgeheven.

    HOOFDSTUK 7. - Wijziging van het koninklijk besluit van 21 oktober 1968 genomen ter toepassing van artikel 7 van het koninklijk besluit van 28 februari 1967 houdende vaststelling van de administratieve stand van de leden van het administratief, meesters-, vak- en dienstpersoneel van de rijksinrichtingen voor kleuteronderwijs, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs

    Art. 14. In hoofdstuk V van het koninklijk besluit van 21 oktober 1968, genomen ter uitvoering van artikel 7 van het koninklijk besluit van 28 februari 1967 houdende vaststelling van de administratieve stand van de leden van het administratief, meesters-, vak- en dienstpersoneel van de rijksinrichtingen voor kleuteronderwijs, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs wordt een artikel 14.1 ingevoegd, luidende :

    Art. 14.1 - De in artikel 1 vermelde personeelsleden kunnen op eigen verzoek en met instemming van de inrichtende macht wegens persoonlijke aangelegenheden ter beschikking gesteld worden.

    Art. 15. Artikel 16 van hetzelfde koninklijk besluit wordt aangevuld met een lid, luidende :

    In afwijking van het eerste lid heeft het personeelslid recht op een terbeschikkingstelling wegens persoonlijke aangelegenheden zonder beperking in de tijd, zodra het de leeftijd van 55 jaar bereikt.

    HOOFDSTUK 8. - Wijziging van het koninklijk besluit van 22 maart 1969 tot vaststelling van het statuut van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch en psychosociaal personeel der inrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen en van de leden van de inspectiedienst die belast is met het toezicht op deze inrichtingen

    Art. 16. In hoofdstuk I van het koninklijk besluit van 22 maart 1969 tot vaststelling van het statuut van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch en psychosociaal personeel der inrichtingen voor kleuter-, lager, gespecialiseerd, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen en van de leden van de inspectiedienst die belast is met het toezicht op deze inrichtingen wordt een artikel 4.1 ingevoegd, luidende :

    Art. 4.1 - Voor de toepassing van dit besluit wordt onder 'werkdag' verstaan : de weekdagen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT