21 SEPTEMBER 2021. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 6 juli 2021, gesloten in het Aanvullend Paritair Comité voor de non-profitsector, betreffende de loonvoorwaarden van de persoonlijk assistenten met een arbeidsovereenkomst in het kader van PAB en PVB in uitvoering van VIA 6 (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Aanvullend Paritair Comité voor de non-profitsector;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 6 juli 2021, gesloten in het Aanvullend Paritair Comité voor de non-profitsector, betreffende de loonvoorwaarden van de persoonlijk assistenten met een arbeidsovereenkomst in het kader van PAB en PVB in uitvoering van VIA 6.

Art. 2. De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 21 september 2021.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Werk,

P.-Y. DERMAGNE

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Aanvullend Paritair Comité voor de non-profitsector

Collectieve arbeidsovereenkomst van 6 juli 2021

Loonvoorwaarden van de persoonlijk assistenten met een arbeidsovereenkomst in het kader van PAB en PVB in uitvoering van VIA 6 (Overeenkomst geregistreerd op 23 juli 2021 onder het nummer 166098/CO/337)

Deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt gesloten in uitvoering van het zesde Vlaams Intersectoraal Akkoord van 30 maart 2021 voor de social/non-profitsectoren voor de periode 2021-2025, luik III - Sectorale koopkracht- en kwaliteitsmaatregelen, deel II Overige welzijnssectoren, punt 1. Persoonlijk assistenten met een arbeidsovereenkomst in het kader PAB en PVB.

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en de werknemers die ressorteren onder het Aanvullend Paritair Comité voor de non-profitsector, meer bepaald :

- de werkgevers en de werknemers die ressorteren onder het artikel 3 van het bevoegdheidsgebied van het Aanvullend Paritair Comité voor de non-profitsector (koninklijk besluit van 14 februari 2008, Belgisch Staatsblad van 27 februari 2008, zoals gewijzigd door het koninklijk besluit van 10 april 2014, Belgisch Staatsblad van 25 april 2014), zijnde : de privépersonen die voor hun eigen rekening personeel tewerkstellen voor hun persoonlijke dienst of deze van hun gezin, en waarbij;

- deze werkgevers vervat zijn in het kader van een persoonsvolgend budget (PVB) of een persoonlijk...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT