15 MEI 2014. - Wet houdende diverse bepalingen inzake het milieu

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamers hebben aangenomen en Wij bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepaling

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet.

HOOFDSTUK 2.- Wijzigingen van de wet van 21 december 1998 betreffende de productnormen ter bevordering van duurzame productie- en consumptiepatronen en ter bescherming van het leefmilieu, de volksgezondheid en de werknemers

Art. 2. In de inleidende zin van artikel 2 van de wet van 21 december 1998 betreffende de productnormen ter bevordering van duurzame productie- en consumptiepatronen en ter bescherming van het leefmilieu, de volksgezondheid en de werknemers, worden de woorden "moet worden" vervangen door de woorden "en de uitvoeringsbesluiten ervan wordt".

Art. 3. In artikel 15, § 2, 3°, van dezelfde wet, gewijzigd bij wet van 28 maart 2003 worden de woorden "ofwel kunnen kopiëren, ofwel" ingevoegd tussen de woorden "deze bescheiden die zij" en de woorden "tegen ontvangstbewijs".

Art. 4. In artikel 16, § 1 van dezelfde wet, laatstelijk gewijzigd bij de wet van 27 juli 2011, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

1° in het eerste lid, worden de woorden "tijdelijk in bezit nemen" vervangen door de woorden "of bewijs van verzegeling tijdelijk in bezit nemen of verzegelen".

2° het tweede lid wordt vervangen als volgt :

"Deze statutaire of contractuele personeelsleden kunnen de producten die niet conform zijn met de in uitvoering van deze wet genomen besluiten, met de uitvoeringsmaatregelen genomen in kader van de Richtlijn 2009/125/EG van het Europees Parlement en de Raad van 21 oktober 2009 betreffende de totstandbrenging van een kader voor het vaststellen van eisen inzake ecologisch ontwerp voor energiegerelateerde producten of met de verordeningen van de Europese Unie die opgenomen zijn in bijlage I, in beslag nemen, verzegelen of kunnen eisen deze producten van de markt terug te nemen.";

3° in het derde lid, worden de woorden "verzegelen, terugnemen," ingevoegd tussen de woorden "het bestuurlijk in beslag nemen," en de woorden "teruggeven".

Art. 5. In artikel 16bis, van dezelfde wet, ingevoegd bij wet van 25 april 2014, worden de woorden "verzegeling, beslag, teruggeven," ingevoegd tussen de woorden "de analyse," en het woord "opslag".

Art. 6. In artikel 17 van dezelfde wet, laatstelijk gewijzigd bij de wet van 27 juli 2011, worden de volgende wijzigingen aangebracht...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT